Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καιρός: Έδειξε και πάνω από 36 βαθμούς ο υδράργυρος

Κοινοποίηση


Ξεπέρασε τους 36 βαθμούς η θερμοκρασία την Κυριακή 20/06

Μικρή άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία την Κυριακή 20/06, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου στα Τρίκαλα και τους 34 βαθμούς στην υπόλοιπη χώρα. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες της Κυριακής, όπως καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις την Κυριακή 20/06 – Περιορισμός της αστάθειας και άνοδος της θερμοκρασίας από τη Δευτέρα 21/06

Σύμφωνα με το προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, άστατος καιρός θα επικρατήσει και την Κυριακή 20/06, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων σε πολλές περιοχές της χώρας, ιδιαίτερα στα ηπειρωτικά και κυρίως μετά το μεσημέρι. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη υετού (βροχές/καταιγίδες) έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/06, και επισημαίνονται οι περιοχές όπου εντοπίζεται η μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων.

Από τη Δευτέρα 21/06 η αστάθεια θα περιοριστεί σε έκταση και ένταση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει προοδευτική σημαντική άνοδο, προκαλώντας κατά τόπους συνθήκες καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα