Μετρούν πληγές οι αγρότες στην Ξάνθη από το χαλάζι

Μετρούν πληγές οι αγρότες στην Ξάνθη από το χαλάζι

Μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι που έπληξε την Ξάνθη την προηγούμενη εβδομάδα, με τους αγρότες να μιλούν για ζημιές σε διάφορα φυτά. 

Η έντονη χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως χωριά όπως τον Άγιο Αθανάσιο, την Κοσμητή και τη Θαλασσιά, όπου μετέβη και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών. 

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές σε δενδροκαλλιέργειες όπως καρύδια, νεκταρίνια, ρόδια, ροδάκινα και ακτινίδια αλλά και σιτηρά, όπως εκτάσεις με ηλίανθο. 
Στην περιοχή μετέβη και ο Βουλευτής της ΝΔ, Σπύρος Τσιλιγγίρης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: 

“Επίσκεψη στα πληγέντα από την χαλαζόπτωση χωριά Άγιο Αθανάσιο , Κοσμητή και Θαλασσιά όπου διαπίστωσα ιδίοις όμμασι μαζί με τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ κ. Πανταζή Δημήτριο τις καταστροφές που προξένησαν τα χθεσινά ακραία καιρικά φαινόμενα σε δενδροκαλλιέργειες ( καρύδια , νεκταρίνια , ρόδια ,ροδάκινα,ακτινίδια ) και σιτηρά.  

Η άμεση καταγραφή των ζημιών και η ταχύτερη αποζημίωση των αγροτών είναι πλέον το ζητούμενο.

Στην συνέχεια , ακολούθησε συζήτηση η οποία επικεντρώθηκε στην καταγραφή-εκτίμηση των χθεσινοβραδινών ζημιών καθώς και σε γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της περιοχής ,στο καφενείο του χωριού Θαλασσιά ,παρουσία του Προέδρου της ΕΑΣ Ξάνθης κ. Χατζηελευθεριάδη Κώστα”. 


Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال