Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων: Η διαφορά μεταξύ ενός συνταξιοδοτικού σπιτιού και ενός γηροκομείου

Κοινοποίηση

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων: Η διαφορά μεταξύ ενός συνταξιοδοτικού σπιτιού και ενός γηροκομείου

Εάν αντιμετωπίζετε την πρόκληση της επιλογής μιας μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων, είτε για τις δικές σας ανάγκες φροντίδας, είτε για έναν ηλικιωμένο γονέα ή συγγενή, τότε μπορεί να χρειαστείτε κάποια βοήθεια για να επιλέξετε μεταξύ των τύπων εγκαταστάσεων αυτών των μονάδων που έχετε στη διάθεσή σας. Υπάρχουν μερικές σημαντικές διαφορές μεταξύ των τύπων μονάδων φροντίδας για ηλικιωμένους. 

Γηροκομείο 

Ένα γηροκομείο, προσφέρει εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη και νοσηλευτική πλήρους απασχόλησης από εξουσιοδοτημένες νοσοκόμες καθώς και γενική προσωπική φροντίδα. Ένα γηροκομείο διαθέτει ειδικευμένους νοσηλευτές στις εγκαταστάσεις ανά πάσα στιγμή για να διασφαλίσει ότι μπορεί να χορηγηθεί επαρκής ιατρική περίθαλψη. Ένα γηροκομείο θα έχει επίσης έναν εξουσιοδοτημένο ιατρό για το προσωπικό, ο οποίος θα επιβλέπει τη θεραπεία των ασθενών. Τα γηροκομεία είναι συχνά ένα απαραίτητο βήμα για τη φροντίδα των ηλικιωμένων μετά από μια νοσοκομειακή διαμονή, όπου εξακολουθεί να απαιτείται 24-7 νοσηλευτική περίθαλψη. Η επιλογή διαμονής σε ένα σε εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο μπορεί επίσης να είναι η καλύτερη επιλογή εάν ο ηλικιωμένος γονέας σας έχει εκφυλιστική ιατρική πάθηση που θα απαιτήσει προοδευτική θεραπεία. 

Σπίτι συνταξιοδότησης 

Μια συνταξιοδοτική κατοικία, ή μια υποβοηθούμενη κοινότητα διαβίωσης, δεν θα προσφέρει το ίδιο επίπεδο ιατρικής περίθαλψης με ένα γηροκομείο. Αυτοί οι τύποι εγκαταστάσεων εξυπηρετούν συχνότερα την παροχή γενικής προσωπικής και φροντίδας. Οι βοηθοί φροντίδας θα βοηθήσουν τους κατοίκους με πράγματα όπως ντύσιμο, μπάνιο, τουαλέτα και μετακίνηση. Η συνταξιοδοτική κατοικία είναι ένα πολύ κοινωνικό περιβάλλον, όπου υπάρχουν πολλές δραστηριότητες για να βοηθηθεί η διατήρηση της υγιούς διαβίωσης ενός ηλικιωμένου ατόμου. Η συντροφικότητα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε ένα συνταξιοδοτικό σπίτι, όπου οι ηλικιωμένοι που ζούσαν μόνοι τους, έχουν την ευκαιρία να έχουν συντροφιά. Ο οίκος ευγηρίας δεν θα παρέχει 24-7 ιατρική περίθαλψη, αλλά συχνά θα επιβλέπει τη χορήγηση ρουτίνας φαρμάκων και θα έχει εξουσιοδοτημένο ιατρό να καλέσει σε περίπτωση ανάγκης. Μια συνταξιοδοτική κατοικία, κατοικία ή βοηθητική κατοικία είναι επομένως πιο κατάλληλη για ένα ηλικιωμένο άτομο που εξακολουθεί να είναι αρκετά ενεργό και δεν πάσχει από οποιαδήποτε κατάσταση που απαιτεί συγκεκριμένη καθημερινή ιατρική περίθαλψη. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη εάν είστε αντιμέτωποι με την απόφαση να επιλέξετε ένα σπίτι φροντίδας για το αγαπημένο σας πρόσωπο, δεν είναι μόνο οι ανάγκες τους τώρα, αλλά πόσο αγχωτική θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία μετακίνησής του ξανά εάν επιδεινωθεί η κατάστασή τους. Πολλοί ηλικιωμένοι προσπαθούν να αντισταθούν στην τοποθέτηση σε ένα γηροκομείο, καθώς πιστεύουν ότι υποδηλώνει τον θάνατό τους.  Ωστόσο, τα γηροκομεία μπορούν να παρέχουν  φροντίδα για εκείνους τους ηλικιωμένους που χρειάζονται 24ωρη φροντίδα. Θα πρέπει λοιπόν να υπολογίσετε όλες τις παραμέτρους προτού αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή, θα πρέπει να σκεφτείτε μακροπρόθεσμα και φυσικά όπου είναι εφικτό η επιλογή να γίνει έπειτα από συζήτηση με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ώστε να έχουν και εκείνοι λόγο στην επιλογή και εν τέλη στην αποδοχή του νέου περιβάλλοντος διαμονής τους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα