Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ομογενής με καταγωγή από την Ξάνθη στους αγνοούμενους στο Μαϊάμι

Κοινοποίηση

Ομογενής με καταγωγή από την Ξάνθη στους αγνοούμενους στο Μαϊάμι


O oμογενής Ανδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι στην λίστα εκείνων που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια της 12όροφης πολυκατοικίας, μέρος της οποίας κατέρρευσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Σερφσάιντ της νότιας Φλόριντα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 156 ένοικοι να θεωρούνται από τις αρχές αγνοούμενοι.

ΟΑνδρέας Γιαννιτσόπουλος είναι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ. Η οικογένεια του διαμένει στην περιοχή Σούγκαρ Λάντ του Τέξας και η καταγωγή τους είναι από την Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη.

Ο παππούς του και συνονόματος του Ανδρέας, με καταγωγή από τη Μάνδρα της Ξάνθης μιλώντας στο real.gr επιβεβαίωσε με τρεμάμενη φωνή ότι ο εγγονός του είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους.

«Ο γιoς μου, ο Κώστας, μου το έκρυβε μέχρι σήμερα επειδή επρόκειτο τη Δευτέρα να κάνω μια εγχείρηση. Σήμερα μου είπε όμως την αλήθεια. Ο εγγονός μου πήγε στο Μαιάμι για διακοπές. Ήταν καλεσμένος στο σπίτι ενός οικογενειακού φίλου του γιου μου. Είναι αριστούχος φοιτητής με υποτροφία και απίστευτος αθλητής, τέλειος χαρακτήρας».

Ομογενής με καταγωγή από την Ξάνθη στους αγνοούμενους στο Μαϊάμι

Ο 21χρονος ομογενής, όπως αποκάλυψε ο παππούς του, σκόπευε να επισκεφθεί αυτό το καλοκαίρι μαζί με την αδελφή του για πρώτη φορά την Ελλάδα…  

Στην  εφημερίδα Wall Street Journal ο πατέρας του αγνοούμενου ομογενή, Κώστας Γιαννιτσόπουλος, 55 ετών, που βρίσκεται μαζί με την γυναίκα του και την κόρη τους ήδη στο Μαιάμι ψάχνοντας για τον γιο τους στα νοσοκομεία και παρακολουθώντας τις έρευνες των σωστικών συνεργείων δήλωσε: «Περιμένω τους δύο καλύτερους φίλους μου – ένας από αυτούς είναι ο 21χρονος γιος μου. Είμαι συντριμμένος».

Oπως έγραψε η εφημερίδα WSJ «ο γιος του, Ανδρέας, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Νάσβιλ, επισκέφθηκε το Μαϊάμι και έμενε με έναν οικογενειακό φίλο, ο οποίος επίσης είναι αγνοούμενος. Ο πατέρας είπε ότι είχε την ελπίδα ότι ο φίλος του και ο γιος του που είναι αθλητής, θα βρεθούν ζωντανοί. Συγχρόνως, όπως είπε, «προετοίμαζε τον εαυτό του για άσχημα νέα».

Δείτε το βίντεο από την πρωϊνή εκπομπή του ΑΝΤ1:

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα