Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πώς μπορείς να βοηθήσεις μικρές επιχειρήσεις της Ξάνθης

Κοινοποίηση

Πώς μπορείς να βοηθήσεις μικρές επιχειρήσεις της Ξάνθης

Η πανδημία του κορονοϊού αφήνει ανεξίτηλες τις πληγές της επάνω στη ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας της Ξάνθης, που δεν είναι άλλη από τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 

Τα παρατεταμένα lockdown, τα εξαντλητικά μέτρα αλλά και η γενικότερη αστάθεια που επικρατεί πλέον στην αγορά, έχει επηρεάσει – όπως είναι φυσικό – και τα καταστήματα της Ξάνθης. 

Οι καταναλωτές ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τις μικρές επιχειρήσεις του τόπου και να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες να παραμείνουν “ζωντανοί”, διατηρώντας θέσεις εργασίας και συνεχίζοντας να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. 

Ειδικά η Ξάνθη άλλωστε μαστίζεται από υψηλούς δείκτες ανεργίας ενώ η τοπική οικονομία αντιμετωπίζει διαχρονικά προβλήματα, τα οποία παραμένουν άλυτα. 

Στο XanthiNea.gr ετοιμάσαμε έναν σύντομο και πρακτικό οδηγό με κάποιες έξυπνες ενέργειες που μπορεί να κάνει κάθε καταναλωτής για να στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις της Ξάνθης και να τις βοηθήσει να κερδίσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. 

Ψώνισε τοπικά, ακόμη και online 

Το πρώτο πράγμα φυσικά που μπορεί να κάνει ο καθένας για να στηρίξει την τοπική οικονομία είναι το να επιλέξει τα καταστήματα της Ξάνθης για αγορές. Πλέον τα περισσότερα – αν όχι όλα – καταστήματα της περιοχής προσφέρουν τη δυνατότητα online ή και τηλεφωνικών παραγγελιών και συνεπώς εάν κάποιος καταναλωτής θέλει να κάνει διαδικτυακά τις αγορές του μπορεί να επωφεληθεί από τέτοιου είδους υπηρεσίες σε τοπικό επίπεδο. Διαφορετικά, μπορεί να στηρίξει τα καταστήματα της Ξάνθης κάνοντας μια βόλτα στην αγορά και ψωνίζοντας από τα φυσικά καταστήματα των επιχειρήσεων. 

Βοήθησε “διαδικτυακά” 

Το να βοηθήσει κάποιος μια τοπική επιχείρηση δεν σημαίνει μόνο το να ψωνίζει από αυτή. Μπορούμε να στηρίξουμε μικρά καταστήματα της γειτονιάς μας και… διαδικτυακά. Μοιραστείτε αναρτήσεις στα social media με τους φίλους σας προωθώντας τοπικά καταστήματα ή προσφορές που είναι σε ισχύ. Ακόμη και εάν εσείς δεν χρειάζεστε κάτι άμεσα, μπορείτε να βοηθήσετε ένα τοπικό κατάστημα να διαφημίσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει και να αυξήσει τη διαδικτυακή του φήμη. Εάν βρίσκεστε σε ένα τοπικό κατάστημα ή μόλις ψωνίσατε κάτι μπορείτε να κάνετε ένα check-in ή να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία με αυτό που μόλις αποκτήσατε, βοηθώντας τη διαδικτυακή προβολή της επιχείρησης. 

Γράψτε μια κριτική 

Εάν ψωνίζετε από κάποιο τοπικό κατάστημα ή ακόμη και εάν παραγγέλνετε μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, μπορείτε πάντα να αφήσετε μια κριτική και να πείτε έναν καλό λόγο για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που μόλις λάβατε. Έτσι βοηθάτε μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν καλή φήμη και να προβληθούν, ενώ ταυτόχρονα δίνετε χρήσιμες συμβουλές σε μελλοντικούς αγοραστές και τους βοηθάτε να αποφασίσουν εάν χρειάζονται τις εν λόγω υπηρεσίες ή προϊόντα. 

Από στόμα σε στόμα 

Φυσικά η παραδοσιακή μάρκετινγκ πρακτική του “από στόμα σε στόμα” συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο προβολής μιας μικρής επιχειρήσεις. Εάν απολαύσατε έναν καφέ που μόλις αγοράσετε από κάποιο κατάστημα της Ξάνθης ή βρήκατε μια τσάντα, ρούχα ή παπούτσια σε πολύ συμφέρουσα τιμή τότε δεν έχετε παρά να μοιραστείτε αυτή την εμπειρία σας με συγγενείς, φίλους και γνωστούς, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην προβολή της τοπικής επιχείρησης που επιλέξατε για τις αγορές σας. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα