Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Μ’ΜΠΑΠΕ

Κοινοποίηση

Την Ολλανδία δεν την πίστεψα ποτέ. Στη BetMarket United που κάναμε πριν αρχίσει η διοργάνωση είχα σημειώσει την ίδια και την Πολωνία ως τις ομάδες που αξίζουν κόντρα. Για την ίδια έγραψα ξανά στο μεταβατικό κείμενο από τους ομίλους προς τα νοκ άουτ. Εκεί όπου ανέλυσα το πλάνο μου για να την κοντράρω.  Τελικά… με πρόλαβε και αποκλείστηκε νωρίτερα από ότι περίμενα μέχρι και εγώ που εξ’ αρχής την είχα για πολύ χαμηλά.

Και ακριβώς επειδή δεν περίμενα πολλά περισσότερα από τους Ολλανδούς, δεν παρασύρομαι υπέρ των Τσέχων. Θαρρώ πως ο δρόμος τους θα τελειώσει στην επόμενη φάση, κόντρα στους Δανούς. Εχουμε χρόνο όμως μέχρι τα προημιτελικά.

Πριν πάω στο σήμερα, επιστρέφω στο χθες για το Βέλγιο. Κερδίζει, προχωράει, αλλά συνεχίζει να μην πείθει. Τα xgoals του δείχνουν πως θα έπρεπε να βάλει σχεδόν όσα γκολ έχει δεχτεί. Κάτι περισσότερο από 4 υπέρ, το ίδιο και κατά. Αλλά στο γήπεδο έχει βάλει 8 και έχει δεχτεί 1! Δεν ξέρω αν μπορεί να παίζει τόσο εναντίον της στατιστικής και να συνεχίζει. 

Αναμένουμε και τις εξετάσεις του Ντε Μπρόινε, που είναι καθοριστικός στο παιχνίδι του και χτύπησε ξανά χθες.

Βέλγιο-Ιταλία και Δανία-Τσεχία οι δύο προημιτελικοί που γνωρίζουμε ήδη.

Κροατία-Ισπανία

Από τα δύο παιχνίδια της σημερινής ημέρας θα προκύψει ο τρίτος προημιτελικός. 

Στοιχηματικά οι αναμετρήσεις έχουν παρόμοιο σετ, με τις νίκες Ισπανίας και Γαλλίας να παίζουν κοντά στο 1.65.

Νομίζω πως αν συγκρίνουμε τις δύο περιπτώσεις, στο δικό μου τουλάχιστον μυαλό, οι πιθανότητες της Γαλλίας να κερδίσει την Ελβετία είναι πολύ περισσότερες από εκείνες της Ισπανίας κόντρα στους Κροάτες.

Όχι πως έχω ικανή την Κροατία για μεγάλα πράγματα. Και αυτή στο γκρουπ των ομάδων που εξέταζα για κόντρα ήταν. Λίγο πίσω από Ολλανδούς και Πολωνούς. Γερασμένη τη θεωρώ, με ένα ρόστερ που έχει κάνει τον κύκλο του.  Μπορεί ο Μόντριτς να έδειξε την τεράστια κλάση του με το γκολ κόντρα στους Σκωτσέζους αλλά υπάρχει μια ουσιώδης διαφορά με τον Μόντριτς του Μουντιάλ του 2018. Τότε ο Μόντριτς έδειχνε την κλάση του επί 90 λεπτά και όχι σε στιγμές μέσα στο γήπεδο. Είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος, πατάει στα 35 και δεν έχει δίπλα του τον Ράκιτιτς. Είναι λογικό το παιχνίδι υψηλής ποιότητας να μην μπορεί να υπάρχει για 90 λεπτά.

Η μεσαία γραμμή της Ισπανίας, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βρήκε έναν ξεκούραστο Μπούσκετς. Δεν έπαιξε στα δύο πρώτα ματς του τουρνουά, ήρθε φρέσκος και άλλαξε την εικόνα τους κόντρα στους Σλοβάκους. Εδινε ρυθμό και οδήγησε την Ισπανία στη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στη διοργάνωσης, μετά από εκείνη της Σουηδίας επί της Βουλγαρίας το 2004.

Τακτικά, δηλαδή, πιστεύω πως η Ισπανία θα επικρατήσει. Ομάδα όμως δίχως φορ στο 1.65 δεν μπορώ να παίξω. Ο Μοράτα κάνει κακό τουρνουά, κυρίως ψυχολογικά. Ο Ενρίκε προσπαθεί να τον στηρίξει, δεν τον βγάζει από την ενδεκάδα, του δίνει τα πέναλτι, αλλά τα πράγματα αντί να βελτιώνονται γίνονται χειρότερα. Ηρθαν και τα υβριστικά μηνύματα από τον κόσμο, που κατήγγειλε πως δέχεται, και μπορούν να παίξουν τον δικό του ρόλο στην ψυχολογία του βασικού φορ της Εθνικής Ισπανίας.

Εκανα μια… τρελή σκέψη να πάω προς τον Κόκε, στο 9.00, για σκόρερ. Δεν είναι γκολτζής ο μέσος της Ατλέτικο, αλλά η δική έμπνευση είναι πως σήμερα η Ισπανία θα βρει σκορ από παίκτη που έρχεται από τη… δεύτερη γραμμή.

Γαλλία-Ελβετία

Όπως έγραψα και πιο πάνω, από πλευράς σημείων, προτιμώ να παίξω Γαλλία. Εχει δουλεμένο ρόστερ, είναι έμπειρη και ως ομάδα της ταιριάζουν τα νοκ άουτ.

Ο Ντεσάμπ θα το πάει όπως ξέρει. Πρώτα κλείνοντας κάθε διάδρομο προς την άμυνα. Δεν γίνεται να αποκλειστεί αν δεν δεχτεί γκολ και αυτό είναι το πρώτο που θέλει να πετύχει. Μετά έχει 90+30 λεπτά να βρει αυτό που ψάχνει επιθετικά.

Χωρίς τις πολλές ευκαιρίες, χωρίς άναρχο παιχνίδι και υπερβολικά ρίσκα. Με υπομονή και προσπάθεια να απειλήσει σωστά και να βρει το γκολ.  Ένα τακτικό πλάνο που καθρεφτίζει το combo 1 & No goal σε τιμές λίγο κάτω από 2.50, ενώ μπορεί να προστεθεί και επιλογή με Under κόρνερ για τους Ελβετούς.

Οι Γάλλοι δεν παραχωρούν κόρνερ. Τα περισσότερα που έδωσαν είναι 5, στο ματς με τη Γερμανία όταν πιέστηκαν πολύ. Σήμερα αυτοί θα έχουν την μπάλα.

Και νομίζω πως ήρθε η ώρα Μ’Μπαπέ απόψε. Τελείωσε τη φάση των ομίλων χωρίς γκολ, επίδοση… παράλογη συγκριτικά με το κέφι που έδειξε. Είχα τα μάτια μου πάνω του και μου έδινε την εντύπωση ενός ποδοσφαιριστή που είναι καλά τόσο σωματικά, όσο και ψυχολογικά. Δεν του βγήκαν τα ματς, αλλά απέναντι στην άμυνα της Ελβετίας μπορεί να γίνει ο πρωταγωνιστής της βραδιάς.  Ο Γάλλος σταρ θα γίνει το βασικό μου ποντάρισμα σήμερα.

Το Anytime σκόρερ δίνει 2.70. Επειδή βλέπω το παιχνίδι να λήγει με 1 και No goal, υπάρχουν η εναλλακτική που προσφέρει η Bwin με τον ίδιο να σκοράρει περισσότερα γκολ από την Ελβετία σε τιμή 3,25 ή  το συνδυαστικό 1&Νο Goal & γκολ Μ’Μπαπέ που πάει την απόδοση στο 4,75 στο φτιάξε αγορά της Bet365.

Το παιχνίδι μου

Mονά (Stoiximan.gr)

28/6 –22:00 Γαλλία-Ελβετία

Μπαπέ Anytime σκόρερ  (2.70) επί 15 μονάδες

Μπαπέ MVP  (4.50) επί 8 μονάδες

Φτιάξε Αγορά (Bet365)

28/6 –22:00 Γαλλία-Ελβετία

Under 6 κόρνερ Ελβετία & over 3,5 τελικές Μ’Μπαπέ & Nίκη Γαλλίας

Στη συνολική απόδοση 3.50, ποντάρισμα 11,1 μονάδες

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ξεκίνησε και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για την διοργάνωση όπως τις αποδόσεις και τους τζίρους των αγώνων, το τηλεοπτικό πρόγραμμα, τους ομίλους και τις βαθμολογίες αλλά και τις διασταυρώσεις Euro 2020 από την φάση των 16 μέχρι και τον τελικό. Επιπλέον, μπορείτε να διαβάσετε πολλά και ενδιαφέροντα αφιερώματα στις ομάδες αλλά και προγνωστικά για όλους τους αγώνες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα