Στην Ξάνθη ο Πέτσας - «Προχωρούν έργα 14 εκατ. ευρώ»

Στην Ξάνθη ο Πέτσας - «Προχωρούν έργα 14 εκατ. ευρώ»

Οι θεσμικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας -με αιχμή το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών– προκειμένου να υλοποιήσουν, άμεσα, σημαντικά έργα με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους κατοίκους, τέθηκαν στις συναντήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατά την περιοδεία του στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Ένας εκ των σταθμών του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών ήταν η Ξάνθη, όπου ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Εμμανουήλ Τσέπελη.

«Είμαστε εδώ προκειμένου να καταγράψουμε τα θέματα που απασχολούν τους δημότες, να δώσουμε λύσεις και ευελπιστώ ότι, στην επόμενη επίσκεψή μας, θα δούμε πολλά από αυτά τα οποία ανακοινώνονται, σήμερα, να δρομολογούνται. Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση είμαστε σύμμαχοι. Είμαστε κρίκοι στην ίδια αλυσίδα, προκειμένου να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη και να δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες που θα κρατήσουν τους νέους στον τόπο μας», επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Όπως ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, άμεσα εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» δύο βασικές προτάσεις υψηλής προτεραιότητας του δήμου Ξάνθης για έργα ύδρευσης και ενεργειακής αξιοποίησης, συνολικού ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσει η συμβασιοποίηση και η υλοποίησή τους.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε όλοι ότι όταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι έτοιμος να επισκεφθεί την πόλη, καταλαβαίνουμε ότι θα δρομολογηθούν και άλλα ζητήματα: θέματα αναπτυξιακά, θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική συνοχή και θέματα που σχετίζονται φυσικά και με την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ενεργειακής τροφοδοσίας, όπως είναι το ζήτημα του φυσικού αερίου, κάτι πολύ σημαντικό, για το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε αναλυτικά αύριο», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Επί τάπητος βρέθηκε και το ζήτημα διαχείρισης των απορριμμάτων, για το οποίο, όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας, δρομολογούνται -σε συνεργασία με την Περιφέρεια και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας- μόνιμες και βιώσιμες λύσεις, που δεν θα θάβουν, όπως είπε, το πρόβλημα «κάτω από το χαλί». Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, τόσο το θέμα της κινητικότητας όσο και των ελλείψεων του δήμου σε προσωπικό. «Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά, οριζόντια, όλους τους δήμους και, στο Υπουργείο Εσωτερικών, είμαστε στο στάδιο ενός γενναίου προγραμματισμού προσλήψεων για την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να βγάλει από πάνω της τον «βραχνά» της υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών.

Στη συνάντηση στο Δημαρχείο της Ξάνθης συμμετείχαν, επίσης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال