Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στις περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη η Ξάνθη

Κοινοποίηση

Στις περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη η Ξάνθη

Στις πέντε περιοχές της χώρας με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη περιλαμβάνεται η Ξάνθη, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. 

Κατά την επίσημη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα, το απόγευμα της Παρασκευής, ο ίδιος αναφέρθηκε και στους εμβολιασμούς τονίζοντας πως υπάρχουν περιοχές, όπου παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από το μέσο όρο.

Οι πέντε Περιφερειακές Ενότητες με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Φωκίδα και η Δράμα.

Κάτω από το μέσο όρο βρίσκονται ακόμη 14 Περιφερειακές Ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας και συγκεκριμένα οι Π.Ε. Ηλείας, Ημαθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου.

«Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και καλούμε τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να πραγματοποιήσουν τον εμβολιασμό τους. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο και αντιληπτό ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να ‘χτίσουμε’ τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό» δήλωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο κίτρινο η Ξάνθη 

Την ίδια στιγμή η περιοχή μπήκε πλέον στο “κίτρινο” σύμφωνα με τον νέο επιδημιολογικό χάρτη ενώ όπως προκύπτει από τα σχετικά στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα δια μέσου αυτού, στην Ξάνθη η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον μία δόση ανέρχεται στο 25.52% ενώ ο δείκτης θετικότητας των ελέγχων στο 0.15%. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα