Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2024

Συμβουλές για διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων

Κοινοποίηση

Συμβουλές για διαμονή σε ξενοδοχεία 5 αστέρων

Για τους επισκέπτες που δεν διαμένουν τακτικά σε ξενοδοχεία 5 αστέρων τίθεται ένα ερώτημα: τι πρέπει να περιμένετε και πώς πρέπει να συμπεριφέρεστε όταν διαμένετε σε ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων;

Ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία σε πόλεις όπως η Αθήνα είναι αφιερωμένα σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και τείνουν να είναι πιο επίσημα, ενώ άλλα είναι μια διασταύρωση μεταξύ επαγγελματικού και τουριστικού ξενοδοχείου μιας και συνήθως επιλέγονται για να εξυπηρετήσουν και τους δύο σκοπούς. 

Βέβαια, δεν είναι όλα θέμα τοποθεσίας. Ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Πάτρας μπορεί να είναι πιο οικονομικό, αλλά να αποπνέει τον ίδιο αέρα πολυτέλειας με ένα αντίστοιχο στην Αθήνα. Δεν έχει τυχαία τη βαθμολογία που έχει. Επομένως, αν δεν είστε πολύ σίγουροι για το πόσο επίσημος μπορεί να είναι ένας τέτοιος χώρος, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στον ιστότοπο του ξενοδοχείου και στο TripAdvisor για να πάρετε μια ιδέα για το στυλ και την αίσθηση του ξενοδοχείου πριν φτάσετε.

Τι να φορέσετε

Η άφιξη σε ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών είναι σαν να συναντάτε κάποιον για πρώτη φορά. Θα νιώσετε πολύ πιο σίγουροι και άνετοι αν είστε ντυμένοι κατάλληλα.

Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε ή να αγοράσετε μια ολόκληρη νέα γκαρνταρόμπα, αλλά το να επιλέξετε μία smart-casual ενδυμασία για ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι μια καλή ιδέα.

Πώς να είστε ο τέλειος επισκέπτης

Να θυμάστε ότι είστε φιλοξενούμενος του ξενοδοχείου και επομένως θα πρέπει να συμπεριφέρεστε κατάλληλα. Προσπαθήστε να προσαρμοστείτε στον τρόπο που γίνονται τα πράγματα, να είστε πάντα ευγενικοί και να συμπεριφέρεστε στο προσωπικό με σεβασμό.

Φιλοδωρήματα

Τα φιλοδωρήματα είναι το μέσο για να δείξουμε ότι εκτιμούμε μία καλή εξυπηρέτηση. Η αμοιβή του προσωπικού ενός ξενοδοχείου δεν είναι ανάλογη με τα κόστη διαμονής σε αυτό. Ως εκ τούτου, το φιλοδώρημα είναι σημαντικό για όσους εργάζονται στην φιλοξενία. Ακόμη και σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Πάτρα το φιλοδώρημα για τον άνθρωπο που θα σας σερβίρει μπορεί να ξεκινήσει από 2 ευρώ, το ίδιο και για τον παρκαδόρο, αλλά στον άνθρωπο που θα σας βοηθήσει με πολύ βαριές αποσκευές καλό θα είναι να δώσετε κάτι παραπάνω. 

Συμβουλές για το εστιατόριο

Το φαγητό σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων είναι αναμφισβήτητα υπέροχο. Αλλά πώς πρέπει να ντυθείτε για το εστιατόριο;

Σε πολλά από τα εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων, τα πρότυπα ντυσίματος είναι υψηλά, αλλά συνήθως όχι σε βαθμό επίσημης ενδυμασίας, εκτός από ορισμένα ευρωπαϊκά ή πολύ στιλάτα εστιατόρια που χρειάζονται κράτηση εβδομάδες πριν. Όσο θα βρίσκεστε εκεί, μην ντραπείτε να ζητήσετε από το προσωπικό περισσότερες πληροφορίες αν δεν καταλαβαίνετε το μενού. Το σημαντικό είναι να απολαύσετε το γεύμα σας.

Extra Tip: Καλό θα είναι να έχετε λίγο τον νου σας στην ένταση της φωνής σας κατά τη διαμονή σας σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων. Όχι, δεν είναι ιδιαίτερα καλή ιδέα να φωνάξετε δυνατά τον γνωστό σας στην άλλη άκρη της σάλας, ούτε το να ακούν οι διπλανοί σας τι συζητάτε στο τραπέζι σας.

Όλα θα λυθούν

Το κλειδί είναι η ψυχραιμία. Είναι πάντα καλύτερο να είστε ψύχραιμοι, ευγενικοί και να δηλώνετε ξεκάθαρα ποιο είναι το εκάστοτε πρόβλημα και πώς θα θέλατε να διορθωθεί. Αν παραμείνετε ψύχραιμοι, είναι σίγουρο πως το προσωπικό θα σας εξυπηρετήσει με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα