Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το λάδι κάνναβης είναι μια εναλλακτική λύση για τη χημειοθεραπεία;

Κοινοποίηση

Η κάνναβη είχε αποκτήσει κακή φήμη τις προηγούμενες δεκαετίες ως επιβλαβές προϊόν για την υγεία. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχουν πραγματοποιηθεί επιστημονικές έρευνες, οι οποίες αποδεικνύουν τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης και για το πώς το φυτό και το έλαιο κάνναβης, δείτε περισσότερα στο https://easyhemp.gr/proionta-cbd-oil/eleo-kannavis-cbd-oil-shop/ , που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες ασθένειες, όπως αρθρίτιδα, γλαύκωμα και νόσο του Πάρκινσον. Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτο είναι ότι το έλαιο κάνναβης θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια εναλλακτική συμπληρωματική θεραπεία για καρκινοπαθείς. 

Η ιστορία της ιατρικής κάνναβης 

Πρόκειται για έναν πρόσφατο όρο που χρησιμοποιείται για την ιατρική χρήση της CBD, https://easyhemp.gr/  αλλά η ιδέα της χρήσης της για το σκοπό αυτό δεν είναι τόσο νέα. Εδώ και χιλιάδες χρόνια, οι άνθρωποι καλλιεργούν αυτό το φυτό. Υπάρχουν δυο κατηγορίες, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό – το θηλυκό είναι αυτό που αναπτύσσεται καλύτερα και δίνει άνθη μεγαλύτερα, χωρίς σπόρους. Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν τη χρήση κάνναβης στην αρχαιότητα. Για παράδειγμα, βρέθηκαν πάνω από δύο κιλά κάνναβης μέσα σε έναν τάφο σαμάνου 2.700 ετών στην Κεντρική Ασία. Πολλοί διαφορετικοί πολιτισμοί χρησιμοποιούσαν το φυτό κάνναβης και το συσχέτιζαν με κάποιο είδος θεραπείας ή φαρμάκου. 

Με το πέρασμα των χρόνων και την εξέλιξη της επιστήμης,  τα κράτη νομιμοποιούν την ιατρική χρήση κάνναβης και με αυτό τον τρόπο μπορεί να γίνει περισσότερος πειραματισμός και ερευνητικά προγράμματα. Και μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι το έλαιο κάνναβης κάνει θαύματα που καταπολεμούν τα καρκινικά κύτταρα. Είναι μια εναλλακτική θεραπεία για τον καρκίνο στην οποία οι ασθενείς θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση και να δουν σημαντικά οφέλη στην πορεία και την εξέλιξη της βασικής θεραπείας τους. Με λίγα λόγια, το έλαιο κάνναβης συνδέεται με τους υποδοχείς κανναβινοειδών CB2 και CB1 στο εσωτερικό των καρκινικών κυττάρων. Αυτό οδηγεί σε εισροή σύνθεσης κεραμιδίου, η οποία προκαλεί το θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτό είναι ότι σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία, το έλαιο κάνναβης επηρεάζει αρνητικά μόνο τα καρκινικά κύτταρα και όχι τα υγιή κύτταρα. Τα φυσιολογικά κύτταρα δεν παράγουν κεραμίδιο, και γι ‘αυτό παραμένουν άθικτα. Οι κυτταροτοξικές χημικές ουσίες δεν είναι αυτές που προκαλούν το θάνατο των καρκινικών κυττάρων – είναι η μικρή μετατόπιση στα μιτοχόνδρια, η οποία δρα ως πηγή ενέργειας για τα κύτταρα. Οι ασθενείς θα πρέπει να συμβουλευτούν έναν γιατρού προκειμένου να λάβουν κάποια εναλλακτική θεραπεία ή συμπληρωτική θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα