Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Turkovac: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το τουρκικό εμβόλιο κατά της Covid-19

Κοινοποίηση

Turkovac: Ο Ερντογάν ανακοίνωσε το τουρκικό εμβόλιο κατά της Covid-19

Το όνομα του εγχώριου εμβολίου κατά της Covid-19 ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και είναι το Turkovac.

Κλινικές δοκιμές φάσης 3

«Με αυτό το εμβόλιο, του οποίου έχει πραγματοποιηθεί η πρώτη εφαρμογή της τρίτης φάσης, η Τουρκία ανοίγει τώρα τις πόρτες μιας νέας εποχής. Σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε όλους τους άνω των 18 ετών στη χώρα μας» τόνισε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadoulu.

Το πρόγραμμα ανάπτυξης των εμβολίων έχει εισέλθει στις κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης για εθελοντές, αρχής γενομένης από το νοσοκομείο της Αγκυρας, στο οποίο έγινε η επίσημη παρουσίαση, με τον πρόεδρο της Τουρκίας να παρεμβαίνει και να χαιρετίζει μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτσά παρευρισκόταν στους πρώτους εθελοντικούς εμβολιασμούς που έγιναν παρουσία του Aykut Ozdarendereli από το Πανεπιστήμιο Erciyes, ενός από τους επιστήμονες που εργάστηκαν στην ανάπτυξη του εμβολίου και του Δρ. Serhat Unal, συντονιστή του επιστημονικού προγράμματος.

«Στο τελικό σημείο»

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία ενέτεινε τις μαζικές προσπάθειές της για εμβολιασμό με εμβόλια που εισήχθησαν από τη Γερμανία και την Κίνα, προσθέτοντας ωστόσο ότι τα εγχώρια εμβόλια θα βοηθήσουν στον έλεγχο της μόλυνσης στο μέλλον.

«Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε το δικό μας εμβόλιο για να σώσουμε τη χώρα μας από την πανδημία το συντομότερο δυνατό και να διασφαλίσουμε την υγεία και την ευημερία του έθνους μας. Με αυτήν την έρευνα, η οποία έχει εισέλθει στη φάση 3, έχουμε πλέον φτάσει στο τελικό σημείο για τη δημιουργία του δικού μας εμβολίου», επισήμανε ο τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία αυτήν την εβδομάδα ανακοίνωσε τον τερματισμό των περισσότερων περιορισμών, που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, λόγω της μείωσης του αριθμού των κρουσμάτων, αλλά ο Ερντογάν κάλεσε τους τούρκους πολίτες να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους από τον ιό.

Στους άνω των 18 ετών

«Η Τουρκία θα μειώσει την ηλικία χορήγησης των εμβολίων κατά της COVID-19 στα 18 έτη μέσα στις επόμενες εβδομάδες», σημείωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι με τον επιταχυνόμενο εμβολιασμό, οι περιορισμοί για την αντιμετώπιση της COVID-19 θα αρθούν ένας προς έναν.

in.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα