Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Vegan σοκολατένιο κέικ

Κοινοποίηση

Vegan σοκολατένιο κέικ

Μπορεί τα vegan γλυκά να μην σας γεμίζουν ιδιαίτερα το μάτι, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν διαφέρουν και τόσο από τις απλές εκδοχές των περισσότερων γλυκών. Παρακάτω, θα βρείτε τη συνταγή ενός σοκολατένιου vegan κέικ που με την ιδιαίτερη γεύση από γάλα καρύδας θα ξεγελάσει και θα εκπλήξει τους περισσότερους που θα το δοκιμάσουν. 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

    • 375 γρ. κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας

    • 800 ml γάλα καρύδας

    • 2 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 

    • 1 κουτ. του γλυκού βανίλια 

    • 2 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ

    • 1 κούπα καστανή ζάχαρη 

    • 2 κουτ. γλυκού κακάο

    • 375 γρ. φράουλες

    • 1/3 κούπας τσιπς καρύδας

Εκτέλεση: Αρχικά, σε ένα γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα 150 γρ σοκολάτας, τις 2 ½ κούπες γάλα καρύδας και την κουταλιά βανίλιας. Το βάζουμε για 1:30 λεπτό σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Κάθε 30 δευτερόλεπτα ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και ομοιογενές. 

Σε ένα διαφορετικό μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη, και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά. Όταν δούμε ότι έχουμε ένα πηχτό μείγμα, το βάζουμε σε ειδική φόρμα κέικ και ψήνουμε στους 200 ℃ για 50 λεπτά. 

Την υπόλοιπη κουβερτούρα και το γάλα καρύδας τα τοποθετούμε πάλι στο φούρνο μικροκυμάτων για 1:30 λεπτό και τα αφήνουμε να ομογενοποιηθούν. Στη διάρκεια του 1:30 λεπτού, που το μείγμα μας βρίσκεται μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων, κάθε 30 δευτερόλεπτα ανακατεύουμε και αφήνουμε να τελειώσει ο συνολικός χρόνος. Ρίχνουμε τη γκανάζ πάνω από το κρύο κέικ (αφήνουμε να κρυώσει μόλις είναι έτοιμο) και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να σταθεροποιηθεί πλήρως. 

Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορούμε να στολίσουμε το σοκολατένιο κέικ μας με τις κομμένες φράουλες και τα τσιπς καρύδας, δίνοντάς του ένα πιο ζωηρό και πιο έντονο χρώμα.

Μετά από αυτή την συνταγή, ίσως η γνώμη σας για τα vegan γλυκά αλλάξει εντελώς. Η γεύση αυτού του σοκολατένιου κέικ δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη γεύση ενός κανονικού κέικ σοκολάτας. Παράλληλα, το συγκεκριμένο γλυκό έχει ελάχιστες θερμίδες, γεγονός που βοηθάει σε περίπτωση που ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη διατροφή. Τα υλικά του είναι υγιεινά και επομένως δεν θα βγείτε καθόλου από το πρόγραμμα της διατροφής σας. Ωστόσο, πιστεύουμε πως αν δοκιμάσετε τη συγκεκριμένη συνταγή θα μπορέσετε να «αποτοξινωθείτε» από τα κλασικά γλυκά με πολλή ζάχαρη, ακόμη και αν δεν ακολουθείτε ή δεν θέλετε να αρχίσετε κάποια διατροφή. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα