Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Βραβεία «αριστείας» σε 25 δήμους – Κανένα στην Ξάνθη!

Κοινοποίηση

Βραβεία «αριστείας» σε 25 δήμους – Κανένα στην Ξάνθη!

Την Τετάρτη το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας η τελετή απονομής των βραβείων ELOGE. Είναι η πρώτη δια ζώσης εκδήλωση που πραγματοποιείται μετά από έναν χρόνο από την έναρξη της πανδημίας και έγινε σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση» (ELOGE) ξεκίνησε στην Ευρώπη το 2007. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιήθηκε από την ΚΕΔΕ, στο ΙΤΑ και το Συμβούλιο της Ευρώπης και αποτελείται από 12 αρχές, με στόχο την εναρμόνιση και την βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης στις 47 χώρες – μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ανάμεσα τους και η Ελλάδα. Ειδικότερα, το Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στην Καλή Διακυβέρνηση (ELOGE) αποδίδεται στους Δήμους που επιτυγχάνουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες, ύστερα από μια διαδικασία αξιολόγησης σε επίπεδο Δημάρχου, εργαζομένων στο Δήμο, αλλά και των πολιτών μέσω ερωτηματολογίων που οι εμπλεκόμενοι πολίτες, συνεργάτες και εργαζόμενοι στους Δήμους μπορούσαν να συμπληρώνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που δημιούργησε το ΙΤΑ.

Η πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και του ΙΤΑ για την συμμετοχή των ελληνικών Δήμων στο πρόγραμμα αυτό είχε λαμπρά αποτελέσματα και απέδειξε ότι οι Δήμοι της Ελλάδας διαθέτουν υψηλό επίπεδο διακυβέρνησης, κάτι που αναγνωρίστηκε και από το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν με πλήρη φάκελο 25 Δήμοι και τα αποτελέσματα εκδόθηκαν μετά από κατάταξη η οποία έγινε από εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης βάσει των διεθνών πρακτικών.

Εκτός από τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Πρόεδρο του ΙΤΑ, Ηλία Αποστολόπουλο, στην εκδήλωση συμμετείχαν η Claudia Luciani, Διευθύντρια της Διεύθυνσης Ισότητας, Ανθρώπινης Αξιοπρέπειας και Διακυβέρνησης, Συμβούλιο της Ευρώπης, η Alina Tatarenko, Επικεφαλής Κέντρου Εμπειρογνωμοσύνης για την Καλή Διακυβέρνηση, Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΤΑ, πρώην Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, π. Δήμαρχος Σάμου, η Πέπη Θεοδώρου, Εμπειρογνώμονας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Διαδικασία συγκριτικής αξιολόγησης & συλλογή ποιοτικών δεδομένων – Ελληνική εμπειρία, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Κάρναβος και ο Δημήτρης Καφαντάρης, Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ.

Τα βραβεία απένειμαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος του ΙΤΑ, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης. Την εκδήλωση συντόνισε η Χαρά Λόκα.

Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΩΝ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα