Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Απειλείται με υποστελέχωση το Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Απειλείται με υποστελέχωση το Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Ζήτημα υποστελέχωσης στο 212 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης φαίνεται πως έχει ανακύψει μετά και την απόφαση για μεταφορά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, χωρίς τη μέριμνα για κάλυψη των κενών θέσεων που προκύπτουν. 

Αυτό επισημαίνει η Ένωση Στρατιωτικών Π.Ε. Ξάνθης, η οποία μεταξύ άλλων τονίζει πως μετατίθενται από το 212 ΚΙΧΝΕ σε έτερες υγειονομικές μονάδες, μακριά από την Ξάνθη, οι δύο νευρολόγοι, η μια αιματολόγος και οι τρεις νοσηλεύτριες, χωρίς αντίστοιχα να καλύπτονται οι ως άνω κενωθείσες θέσεις, πλην μιας νοσηλεύτριας. 

“Το 212 ΚΙΧΝΕ από τη μέρα που μετέπεσε σε ΚΙΧΝΕ από ΓΝΣ, δημιούργησε κενά στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή της ΑΜΘ (πλην του Έβρου). Χρόνο με τον χρόνο τα προβλήματα οξύνονται, παρόλες τις τιτάνιες προσπάθειες των εκάστοτε Διοικήσεων προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κενών με μεταθέσεις ή προσωρινές μετακινήσεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού” επισημαίνει η Ένωση Στρατιωτικών. 

Μάλιστα όπως υπογραμμίζεται, “ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με χρόνια προβλήματα, πολλά εκ των οποίων χαρακτηρίζονται άνοσα, αναγκάζονται να μετακινούνται για εξετάσεις ή θεραπείες σε άλλες δομές, όπως το 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης. Η δε κατάσταση στο πολιτικό νοσοκομείο της πόλης μας περιγράφεται με δραματικούς τόνους, τόσο από το ίδιο το προσωπικό όσο και από τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να συναντάμε συναδέλφους μας ή μέλη των οικογενειών τους που ταλαιπωρούνται διπλά”. 

Οι στρατιωτικοί ζητούν επιτακτικά την κάλυψη των κενών θέσεων στο 212 ΚΙΧΝΕ της Ξάνθης ενώ το θέμα έφτασε πλέον και στη Βουλή των Ελλήνων, με ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα