Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Μεγάλη διάκριση για το 2ο Δημοτικό σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Μεγάλη διάκριση για το 2ο Δημοτικό σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό [ΦΩΤΟ]

Μια σπουδαία διάκριση κατάφεραν να αποσπάσουν μαθητές από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης κατά την τελευταία απονομής των βραβείων Education Leaders Awards 2021. 

Οι μαθητές κατέλαβαν βραβείο στην κατηγορία ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ VIRTUAL EΠΙΣΚΕΨΕΙΣ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ για την εκπόνηση του φιλοζωικού προγράμματος με θέματα τα δικαιώματα των ζωών και τίτλο “Πρώτα απέκτησε παιδεία και μετά κατοικίδιο”. 

Όπως σημειώνει η Ελένη Ακαμπαλη, υπεύθυνη εκπαιδευτικός που μάλιστα παραβρέθηκε και στην τελετή απονομής των βραβείων, “οι μαθητές μου και εγώ αφιερώνουμε το βραβείο μας στο Φιλοζωικό Σύλλογο  “Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης” και την Πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Louloudia Tζεμπραλίδου για την υποστήριξη τους στο τριετές αυτό πρόγραμμα και για την ευκαιρία που μας έδωσαν  να υιοθετήσουμε εικονικά πρώτα τον Ρούλη μας και στη συνέχεια την μικρή τρίποδη Δανάη μυώντας μας έτσι εμένα και τα 43 παιδιά μου στον κόσμο της ευαισθησίας, της αλληλεγγύης, της προσφοράς της σοβαρότητας και της υπευθυνότητας απέναντι στους Σύγχρονους Άθλιους των πόλεων”. 

“Μέσα από τις δράσεις του καινοτόμου προγράμματος για την αξία της φιλοζωίας οι μικροί μου αυριανοί ενεργοί πολίτες θα δρουν διαφορετικά και δεν θα επιτρέπουν παθητικές ή ενεργητικές κακοποιητικές συμπεριφορές.  Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του Σχολείου μας κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΡΑΚΟ για την ειλικρινή, αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη κάθε ιδέας και δράσης και φυσικά ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ  ΤΑΞΕΩΝ…για τη συνεργασία και προσφορά… ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ” προσθέτει η ίδια εκπαιδευτικός. 

Το βραβείο απέσπασαν οι τάξεις: 

ΣΤ1 -2020 (οι μαθητές αυτοί είναι τώρα στην Α΄ τάξη του 7ου Γυμνασίου) και 

Ε1 -2021 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης 

Υπενθυμίζεται ότι οι μαθητές ολοκλήρωσαν μια σειρά από δράσης κοινωνικής ευαισθητοποίησης όπως το να υιοθετήσουν εικονικά ένα αδέσποτο σκυλάκι, αλλά και το να τοποθετήσουν ενημερωτικές αφίσες μέσα στην πόλη με τον Δωδεκάλογο του υπεύθυνο πολίτη απέναντι στα ζώα συντροφιάς. 

Περισσότερες πληροφορίες για τους νικητές των βραβείων εδώ

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τη δράση των μαθητών εδώ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα