Πορείες και στην Ξάνθη για την πανελλαδική απεργία

Πορείες και στην Ξάνθη για την  πανελλαδική απεργία

Κινητοποιήσεις και στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Πέμπτης, 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχθηκε από φορείς και συλλογικότητες. 

Στην Ξάνθη τα μέλη της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Πλατεία ενώ η ΑΔΕΔΥ, Σωματεία του Εργατικού Κέντρου, και διάφοροι φορείς και συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν έξω από το Εργατικό Κέντρο. 

Οι διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα προχώρησαν σε πορείες μέσα στο κέντρο της Ξάνθης. 

Η ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ σημειώνει και τις δράσεις της τα εξής:

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στα πλαίσια της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας που πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική πλατεία έδωσε μια δυναμική, μαζική απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για την κατάργηση του οκτάωρου, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και το δικαίωμα στην απεργία. 

Από τα χαράματα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας στο κτήριο της E-VALUE του ομίλου της COSMOTE δίνοντας το στίγμα του αγώνα και της αντίστασης ενάντια σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας να εξαφανίσουν κάθε εργασιακό δικαίωμα που έχει απομείνει.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Όπως τόνισε και στην κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης η πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου μας Ρόιδου Γιώτα: «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε, δεν θα περάσει το αντεργατικό τερατούργημα που χτυπάει κάθε έννοια σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, του 8ωρου, που διαχωρίζει την έννοια του εργαζόμενου από τον σκλάβο. Δεν θα μας γυρίσουν 100 χρόνια πίσω. Δήθεν ότι ο Χατζηδάκης θυμήθηκε τις εργαζόμενες μητέρες και με τον ψευδεπίγραφο τίτλο του νομοσχεδίου, «για την προστασία των εργαζομένων», θέλει να τις υποχρεώσει να δουλεύουν 15 μέρες συνεχόμενα για να δουν τα παιδιά τους μια Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι και συνδικάτα μίλησαν, η απεργία πέτυχε, η ιστορία γράφτηκε, αυτό το νομοσχέδιο πετιέται στον κάλαθο των αχρήστων». 

Από το βήμα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε νέα απεργιακή απάντηση μία μέρα πριν μπει το νομοσχέδιο σε ψήφιση στη βουλή και συλλαλητήριο τη μέρα που θα μπει σε ψήφιση. 

Επίσης στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Ένωσής μας, οργανώνεται την Κυριακή 13 Ιούνη στις 19:30 στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης εκδήλωση για τα 93 χρόνια από την ματωμένη απεργία του 1928. Εμπνεόμαστε – διδασκόμαστε από τους αγώνες των καπνεργατών του Μεσοπολέμου.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال