Page Nav

HIDE

Grid

LIST_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Header Ad

Τιτλοι Ειδησεων:

latest

Ξεκινούν οι αγώνες Frozen Peaks στο Κάτω Νευροκόπι

Οι αγώνες βουνού ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 21 Ιουνίου Σε κορυφαίο προορισμό ορεινού - αθλητικού τουρι...

Ξεκινούν οι αγώνες Frozen Peaks στο Κάτω Νευροκόπι

Οι αγώνες βουνού ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 21 Ιουνίου

Σε κορυφαίο προορισμό ορεινού - αθλητικού τουρισμού εξελίσσεται ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, με τους αγώνες Frozen Peaks (Ψυχρές Κορυφές) που πραγματοποιούνται για τέταρτη συνεχή φορά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Οι αγώνες βουνού ξεκινούν σήμερα Πέμπτη 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Δευτέρα 21 Ιουνίου. Στους αγώνες έχουν δηλώσει συμμετοχή 350 αθλητές, οι πλειοψηφία από την Ελλάδα, αλλά και από χώρες του εξωτερικού όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Γαλλία κ.α.

Οι αγώνες Frozen Peaks αποτελούν μοναδικό αθλητικό γεγονός στην Ελλάδα, συνδυάζοντας διαδρομές σε ψυχρές κορυφές, με μεγάλη υψομετρική διάφορά, που διασχίζουν πεδία μαχών, ή περνούν δίπλα από αντιαρματικά εμπόδια και μέσα από υπόγειες στοές οχυρών του Β’ Π.Π.

Στόχος του δήμου Νευροκοπίου και του Ορειβατικού Πεζοπορικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου, που είναι οι κύριοι συνδιοργάνωνες, είναι -μέσα από τη φιλόδοξη διοργάνωση- η προβολή της περιοχής και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, μέσω ανάπτυξης αυτού του είδους θεματικού τουρισμού.


Όλες οι διαδρομές των αγώνων αποτελούν μέρος της πλούσιας φύσης και του ιδιαίτερου γεωμορφολογικού περιβάλλοντος του δήμου Κάτω Νευροκοπίου, που χαρακτηρίζεται από την έντονη φύση και την πλούσια ιστορία, που συνεχίζει να συγκινεί.

Οι αγώνες Frozen Peaks επιστρέφουν δριμύτεροι, μετά την περυσινή παύση λόγω της πανδημίας του Covid-19, και αποτελούν πλέον σημείο αναφοράς των ορεινών αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα, που αρχίζει να ξεπερνάει τα σύνορα. Η διοργάνωση έχει την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Δύο από τις διαδρομές μάλιστα, με την ονομασία «ΗΡΩΕΣ» και «ΛΙΣΣΕ», διασχίζουν περιοχές που έλαβαν μέρος τα γεγονότα του 1941 -κατά τη γερμανική επίθεση και τη «Μάχη των Οχυρών» στο οροπέδιο του Κάτω Νευροκοπίου- και μάλιστα μέρος τους -και αυτό είναι το εντυπωσιακό- διασχίζουν υπόγεια οχυρά της «Γραμμής Μεταξά» που πριν από 80 χρόνια ακριβώς έγραψαν ιστορία. Οι συμμετέχοντες στους αγώνες θ’ αποθέσουν στο τέλος συμβολικά και ένα λουλούδι στα μνημεία των Πεσόντων, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη τους.

«Μέσα από τέτοιου είδους εκδηλώσεις, προσπαθούμε να κάνουμε γνωστό τον τόπο μας και να φέρουμε κόσμο στην περιοχή μας. Ως δημοτική Αρχή στοχεύουμε στην ανάπτυξη και στην προώθηση διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, για τις οποίες ενδείκνυται ο τόπος μας» στο protothema.gr ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ.Γιάννης Κυριακίδης.

«Ξεκινήσαμε τη διοργάνωση αυτή το 2018, μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζούμε στην περιοχή, πιστεύοντας πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, βοηθούν σημαντικά να δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης που τόσο έχουμε ανάγκη, ειδικά εδώ στην ακριτική Ελλάδα» λέει με τη σειρά του ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Ησαϊας Χατζηκωνσταντίνου, επισημαίνοντας πως οι «Παγωμένες Κορυφές» έχουν καταστεί θεσμός, προσελκύοντας το ενδιαφέρον αθλητών του είδους.

Ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου δεν έχει μόνο πλούσια ιστορία, που περηφανεύεται και αναδεικνύει, αλλά διαθέτει και ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, που αξίζει ο επισκέπτης να το ανακαλύψει και να το εξερευνήσει μέσα από αθλητικές δραστηριότητες σε … ψυχρές κορυφές, που κάνουν την αδρεναλίνη να χτυπήσει «κόκκινο».

Πληροφορίες για τους αγώνες και το πρόγραμμα: www.frozenpeaks.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.