Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Υπουργός Άμυνας διέψευσε τα περί πτήσης Τουρκικού Drone στη Θράκη

Κοινοποίηση

Ο Υπουργός Άμυνας διέψευσε τα περί πτήσης Τουρκικού Drone στη Θράκη

Ξάνθη Νέα: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, διέψευσε τις φήμες για πτήση τουρκικού drone πάνω από την Ορεστιάδα.

Συγκεκριμένα:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης με θέμα «Τουρκικό UAV πάνω από την Ορεστιάδα», σας γνωρίζεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία παραβάσεων και παραβιάσεων που διατηρεί το ΓΕΕΘΑ, δεν εισήλθαν Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη στο FIR Αθηνών, την ημερομηνία, η οποία αναφέρεται στην ερώτησή σας, αλλά και στο σχετικό δημοσίευμα, το οποίο επικαλείσθε.

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία της παραβατικότητας των τουρκικών πτητικών μέσων αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και κοινοποιούνται καθημερινά στους διαπιστευμένους στρατιωτικούς συντάκτες, για την αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου.

Τέλος, σας γνωρίζουμε ότι, οι προτάσεις κατασκευής νέων Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροχημάτων (ΣμηΕΑ), και οι αναβαθμίσεις υφιστάμενων, αξιολογούνται από τους αρμόδιους φορείς, στο πλαίσιο των επιχειρησιακών απαιτήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων και προγραμματίζεται η υλοποίησή τους, βάσει της κείμενης νομοθεσίας και των διατιθέμενων πιστώσεων.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα