Τρίτη, 12 Μαρτίου, 2024

3 προγράμματα γυμναστικής για το διάδρομο

Κοινοποίηση

3 προγράμματα γυμναστικής για το διάδρομο

Ο διάδρομος γυμναστικής είναι από τα πιο βολικά όργανα γυμναστικής. Αν έχετε ένα διάδρομο στο σπίτι, είμαστε σίγουροι πως συνειδητοποιείτε καθημερινά τα οφέλη του. Από την άνεση του να μπορείτε να γυμναστείτε όποτε θέλετε, του να μην σας απασχολεί τι καιρό κάνει για να πάτε για τρέξιμο, μέχρι και τα αποτελέσματα που παρατηρείτε στο σώμα σας και πολλά άλλα. Αλλά έχει έρθει η ώρα να παραδεχτούμε κάτι… Δεν είναι και το πιο εντυπωσιακό είδος γυμναστικής, ούτε προσφέρει τεράστια ποικιλία για διαφορετικές ασκήσεις. Στο κάτω κάτω, πρόκειται για τρέξιμο, jogging ή περπάτημα. Γι’ αυτό και τα προγράμματα γυμναστικής που ακολουθείτε θα πρέπει να σας προσφέρουν εκείνα κάποια ποικιλία. Αν κάνετε συνεχώς τις ίδιες ρουτίνες, θα βαρεθείτε πολύ εύκολα. 

Έχουμε συγκεντρώσει 3 προτάσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στη γυμναστική σας.

Προγράμματα γυμναστικής 

    1. Δύναμης

Σε αυτό το πρόγραμμα (15 λεπτά) θα επικεντρωθείτε στο να αυξάνετε σταδιακά την κλίση του διαδρόμου, όσο θα διατηρείτε την ίδια ταχύτητα σε όλο το σετ. Αφού κάνετε ζέσταμα 5 λεπτών, είτε περπατώντας είτε κάνοντας jogging, θα πρέπει να βρείτε το ρυθμό που μπορείτε να διατηρήσετε σταθερά, με κλίση 1% στο διάδρομο. Έπειτα, θα αρχίσετε να αυξάνετε την κλίση ως εξής.

    • Για 1 λεπτό: διατηρείτε το ρυθμό σας σε κλίση 1%

    • Για 1 λεπτό: διατηρείτε το ρυθμό σας σε κλίση 2%

    • Για 1 λεπτό: διατηρείτε το ρυθμό σας σε κλίση 1%

    • Για 1 λεπτό: διατηρείτε το ρυθμό σας σε κλίση 3%

Συνεχίζετε να αυξάνετε την κλίση κατ’ αυτόν τον τρόπο, μέχρι εκεί που μπορείτε. Όσο αυξάνεται η κλίση, τόσο περισσότερη προσπάθεια θα χρειάζεται για να διατηρήσετε την ίδια ταχύτητα.

    2. Βήματα στο πλάι

Ω, ναι. Στο διάδρομο το να τρέχετε στην ευθεία δεν είναι η μόνη επιλογή που μπορείτε να κάνετε. Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε τα βήματα στο πλάι. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διαρκεί 30 λεπτά και ο διάδρομος πρέπει να έχει κλίση 1%. 

Αρχίστε με μια προθέρμανση στην οποία θα περπατήσετε χαλαρά για 1 λεπτό και θα συνεχίσετε με χαλαρό jogging για 4. Ύστερα, γυρίστε και αρχίστε τα βήματα στο πλάι για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, σηκωθείτε και συνεχίστε το χαλαρό τρέξιμο για 2 λεπτά. Συνεχίστε αυτήν την εναλλαγή.

    3. Αντοχής

Κάντε μια προθέρμανση 5 λεπτών και προσδεθείτε γιατί αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να αυξήσει την αντοχή σας. Είναι πάρα πολύ απλό καθώς έχει δύο βασικά σκέλη. Το πρώτο είναι να τρέξετε για 1 λεπτό, σε ένα ρυθμό που δεν είναι και τόσο εύκολος για εσάς, ώστε να ανέβουν οι παλμοί σας. Για 1 με 2 λεπτά θα περπατήσετε ή θα κάνετε πιο αργό jogging, μέχρι να πέσουν οι παλμοί σας. Συνεχίστε τις εναλλαγές μεταξύ έντονης γυμναστικής και χαλάρωσης για 20 με 30 λεπτά.

Σε όλα τα προγράμματα κάντε ένα 5λεπτο cool-down στο τέλος.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα