Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

5 τρόποι για να αξιοποιήσετε καλύτερα το σημειωματάριο σας

Κοινοποίηση

Ας το παραδεχτούμε… Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε βρεθεί μπροστά στο ταμείο ενός βιβλιοπωλείου κρατώντας στο χέρι ένα σημειωματάριο, το οποίο τις περισσότερες φορές το αφήνουμε παραπεταμένο σε κάποια γωνιά του γραφείου μας. 

Γνωρίζατε όμως ότι ένα κενό σημειωματάριο μπορεί να αναδειχθεί σε μια διασκεδαστική εμπειρία; Στις κενές αυτές σελίδες, είστε σε θέση να δημιουργήσετε το δικό σας θησαυροφυλάκιο σκέψεων, να διαμορφώσετε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας ή ακόμη και να οργανώσετε τον σχεδιασμό της νέας επιχειρηματικής σας ιδέας.

Ας δούμε λοιπόν μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αξιοποιήσουμε το δικό μας σημειωματάριο https://www.twf.gr/category/retail-proionta/simiomataria/ στη προσπάθειά ενεργής ένταξης στην notebook κουλτούρα. 

Προσωπικό Ημερολόγιο

Το να χρησιμοποιήσει κανείς ένα σημειωματάριο, δείτε περισσότερα εδώ https://www.twf.gr/ ως προσωπικό ημερολόγιο είναι  μια συνηθισμένη πρακτική. 

Εκεί ο καθένας ελεύθερα μπορεί να εκφράσει στο αγαπημένο του ημερολόγιο σκέψεις και συναισθήματα, μετά από μια κουραστική μέρα στο γραφείο ή ένα πρώτο ραντεβού. 

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να αφιερώσει λίγα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο του για να αποτυπώσει στο χαρτί γεγονότα, αστεία περιστατικά, πρόοδο για νέους στόχους και εμπειρίες. 

Ανακάλυψε τη δημιουργική πλευρά της ζωής

Οι κενές σελίδες μπορεί να λειτουργήσουν ως χώρος όπου μπορεί να αναδείξει την δημιουργική πλευρά σου. 

Με οδηγό ένα μολύβι ή στυλό και το σημειωματάριο, εξερευνήστε ένα νέο κόσμο, όπου στο περιθώριο υπάρχει ένας ήρωας ο οποίος θέλει να μοιραστεί την δική του ιστορία. Παράλληλα, αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να ασχοληθείτε περισσότερο με το γραπτό λόγο με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Κάντε brainstorming για την startup ιδέα σας

Ναι σίγουρα θα χρειαστεί και excel αλλά! Όταν έχει κανείς μπροστά του μία επιχειρηματική ιδέα, κάθε τόσο του έρχονται σκέψεις και ιδέες για πράγματα που θέλει να ελέγξει, να εφαρμόσει ή να συμπεριλάβει στο πλάνο του. Κρατήστε σημειώσεις από όλα αυτά, ακόμη και «χαζές» σκέψεις, μπορεί σε ανύποπτο χρόνο να πυροδοτήσουν άλλες χρήσιμες σκέψεις. 

Κάντε το δικό σας χώρο αποθήκευσης

Όσοι έχουν φρικτή μνήμη… πολλές φορές ξεχνούν το κωδικό του Netflix ή του e-mail τους κ.ο.κ.. Σημειώστε σε μια κενή σελίδα στην αρχή ή στο τέλος του σημειωματάριου σας τη σελίδα και τους κωδικούς σύνδεσής σας στοιχεία λογαριασμού σας. 

Για ευκολία, χρησιμοποιήστε σελιδοδείκτες, για να βρίσκετε κάθε φορά ευκολότερα τα στοιχεία των λογαριασμών σας.

Σημειώστε τους ημερήσιους στόχους σας

Σε έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει, οι στόχοι μας πρέπει να παραμένουν σταθεροί. Πριν ξεκινήσετε τη μέρα σας, αφιερώστε λίγο από το χρόνο σας για να καταγράψετε σε μια σελίδα τον στόχο που θέτετε εσείς σήμερα. 

Extra Tip: Πηγαίνοντας σε μία συνέντευξη για δουλειά, το να έχετε μαζί σας ένα σημειωματάριο όπου θα σημειώνετε σημαντικά σημεία της συνάντησης θα αφήσει μία πολύ καλή πρώτη εντύπωση. 

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μαγικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε εσείς έχοντας στο χέρι σας ένα σημειωματάριο. Και θυμηθείτε… το σημειωματάριο είναι ένας γαλαξίας όπου εσείς ορίζετε τα όρια του…

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα