Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Πυροσβεστική: 53 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Πυροσβεστική: 53 δασικές φωτιές το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα


Στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 600 πυροσβέστες

Σε 53 ανήλθαν οι δασικές φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 633 πυροσβέστες με 306 οχήματα, με 12 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα ΟΤΑ.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσής τους.

Όσον αφορά στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15 Ιουλίου στη Σάμο, είναι οριοθετημένη ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Επίσης, η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγες ώρες στο Περίβλεπτο Μαγνησίας χαρακτηρίζεται και εκείνη οριοθετημένη, με τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν την προσπάθεια για πλήρη κατάσβεση. Όσον αφορά τα εναέρια μέσα, έχουν αποσυρθεί αυτήν τη στιγμή.

Τέλος, οριοθετήθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στις 15:30 κοντά στο χωριό Βαβύλοι της Χίου, μεταξύ του χωριού και του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή για τον φόβο αναζωπυρώσεων. Από την πυρκαγιά κάηκε χορτολιβαδική έκταση και ελαιόδεντρα.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα