Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανάρπαστοι από τους Βορειοελλαδίτες οι εξωτικοί προορισμοί

Κοινοποίηση

Anarpastoi-apo-tous-Boreioelladites-oi-exotikoi-proorismoi

Ανάρπαστα έχουν γίνει από τους Βορειοελλαδίτες, μετά τη λήξη της πολύμηνης καραντίνας, τα εισιτήρια για εξωτικά μέρη του πλανήτη, αλλά και για προορισμούς που αποτελούν «όνειρο ζωής», όπως για παράδειγμα η Κόστα Ρίκα και το Βιετνάμ, με τα σχετικά πακέτα να «κλείνουν» μάλιστα μέσα σε λίγα 24ωρα από τη στιγμή που θα διατεθούν από τα τουριστικά γραφεία.

‘Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», «τα ταξίδια αυτά γίνονται sold out και ο κόσμος τρέχει να τα προλάβει».

«Βλέπουμε ότι ο κόσμος ενδιαφέρεται για τέτοιου είδους ταξίδια, μετά την καραντίνα. Τα αγκαλιάζουν και σπεύδουν να κλείσουν γρήγορα θέσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είναι φθηνά και ότι χρειάζονται μίνιμουμ 12 – 13 διανυκτερεύσεις. Και πάλι η εκδρομή για Βιετνάμ είναι “sold out”, όπως είχε συμβεί με το ταξίδι στη Κόστα Ρίκα, που οι θέσεις έκλεισαν σε λίγες ώρες» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε επίσης πως μια ακόμη κατηγορία πολιτών δεν έχει κάνει «βήμα πίσω» αναφορικά με τα ταξίδια είναι οι νεόνυμφοι, που συνεχίζουν να ετοιμάζουν βαλίτσες για εξωτικούς προορισμούς, προκειμένου να χαρούν τις στιγμές από τον μήνα του μέλιτος.

Με αφορμή τη ζήτηση για ταξίδια, που ξεφεύγουν από τα κλασικά, όπως είπε ο κ.Θεολόγης σχεδιάζεται από το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν και πάλι οι πτήσεις από Θεσσαλονίκη για τον Αρκτικό Κύκλο και το Ροβανιέμι, καθώς και αυτό αποτελεί ένα ταξίδι «όνειρο ζωής» για αρκετούς γονείς, που θέλουν να ταξιδέψουν στο χωριό του Αϊ Βασίλη, μαζί με τα παιδιά τους, ακόμη κι αν αυτά έχουν ενηλικιωθεί.

Ο πρόεδρος της ‘Ενωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης υποστήριξε πως οι εμβολιασμοί, αλλά και η τήρηση των μέτρων προστασίας, οδηγούν φέτος αρκετούς Βορειοελλαδίτες να ταξιδέψουν, σε σύγκριση με το περσινό καλοκαίρι. Κι αν τα ταξίδια στο εξωτερικό το καλοκαίρι του 2021 παρουσιάζουν μια μείωση της τάξης του 70%, σε σύγκριση με το 2019, όπως είπε ο κ.Θεολόγης, στους νησιωτικούς προορισμούς στο εσωτερικό της χώρας δύσκολα παρατηρείται κάποια ακύρωση.

«Φέτος ο κόσμος δείχνει ότι θέλει να ταξιδέψει. ‘Εχουν το ψυχολογικό προβάδισμα οι εμβολιασμένοι και όσοι τηρούν τα μέτρα. Οι πληρότητες στα πλοία από Θεσσαλονίκη και Καβάλα είναι ικανοποιητικές, ενώ έχουμε καλές συνδεσιμότητες από το αεροδρόμιο “Μακεδονία” για όλα τα νησιά. Τα εισιτήρια είχαν προπωληθεί από τους προηγούμενους μήνες και δεν βλέπουμε προοπτική ακυρώσεων» δήλωσε, συμπληρώνοντας πως στις εκδρομές επέστρεψαν το φετινό καλοκαίρι και τα άτομα του γκρουπ της τρίτης ηλικίας, που εμβολιάστηκαν από τους πρώτους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.    

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα