«Αντίποινα» για την «τουρκική» Ένωση Ξάνθης ζητούν στην Τουρκία

«Αντίποινα» για την «τουρκική» Ένωσης Ξάνθης ζητούν στην Τουρκία

Προγραμματίζεται και πορεία στην πόλη από ομάδα υποστηρικτών της αποκαλούμενης ΤΕΞ 

«Αντίποινα» για την απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης να απαγορεύσει τη χρήση του όρου «τουρκική» Ένωση Ξάνθης ζητούν ακροδεξιοί κύκλοι στην Τουρκία. 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που έκανε στο twitter, το τουρκικό «Ίδρυμα», Alperen Ocakları, που συνδέεται με το ακροδεξιό, ισλαμικό κόμμα, ΒΒΡ. 

«Οι Έλληνες δεν έχουν ξεχάσει το πέταγμά τους στη θάλασσα από τον ένδοξο πρόγονό μας. Γι' αυτό και η δυσφορία τους με την ύπαρξη της λέξης τουρκικός. Τα ευρωπαϊκά κράτη που μιλούν για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και τις αρχές του ΕΔΑΔ, και πιο ξεκάθαρα, τα εβραϊκά λόμπι, που είναι οι μέντορές τους, όταν έρθει η ώρα, ποιούν την νήσσαν» γράφει η ανάρτηση με έντονη δυσοσμία ανθελληνισμού και αντισημιτισμού. 

Παράλληλα μάλιστα, ζητούν σε αυτή την «ανήθικη απόφαση, το κράτος να προβεί στο υψηλότερο επίπεδο κυρώσεων, με αντίποινα, και να τερματίσει αμέσως τις δραστηριότητες στη χώρα μας όλων των ενώσεων που ονομάζονται "Ελληνικές" και "Ρωμέικες"».


Πορεία διαμαρτυρίας για την ΤΕΞ 


Την ίδια στιγμή προγραμματίζεται πορεία στην Ξάνθη για την απόφαση αυτή της ελληνικής δικαιοσύνης. 

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα κάτωθι: 

“Με ιδιαίτερη απογοήτευση ενημερωθήκαμε για το γεγονός της απόρριψης της αναιρέσεως μας από τον Άρειο Πάγο. Δεδομένης της επανειλημμένης απόρριψης των διαχρονικών και δίκαιων αιτημάτων μας από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και την άρνηση της Πολιτείας να συνταχθεί με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αποδεικνύεται η οριστική εκτροπή από τις δημοκρατικές αξίες και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι, ο σεβασμός στη διαφορά πίστεως, φύλου, εθνική συνείδησης και καταγωγής, του χρώματος στο δέρμα, στη γλώσσα, κ.ο.κ. συνιστά οικουμενική αξία και δικαίωμα κάθε ανθρώπου που ασκείται είτε ατομικά είτε συλλογικά και προστατεύεται από όλες τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Θυμίζουμε, επίσης, ότι η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, ένα σωματείο η ίδρυση του οποίου αρχικά έγινε δεκτή από την χώρα μας αλλά μεταγενέστερα απαγορεύτηκε η λειτουργία του για ανυπόστατους εθνικούς λόγους, ασκώντας ειρηνικά κάθε δημοκρατικό και νόμιμο δικαίωμα, αναζητά τα τελευταία 13 έτη δικαίωση και αναγνώριση δικαιωμάτων που σε άλλες χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης και του υφηλίου είναι αυτονόητα και έχουν κατακτηθεί εδώ και δεκαετίες.

Καταδικάζουμε, κάθε προσπάθεια αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και στοχοποίησης της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, της οποίας το μοναδικό “ατόπημα” είναι η διατήρηση τουρκικής συνείδησης. Σε πείσμα όλων αυτών που επιθυμούν να διχάσουν την Τουρκική Μειονότητα της Θράκης και τον ελληνικό λαό γενικότερα, η Τουρκική Ένωση Ξάνθης, υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει και να υπερασπίζεται τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Παράλληλα, δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι, δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε ειρηνικά και δημοκρατικά οποιοδήποτε δικαίωμά μας αναγνωρίζει τόσο το Σύνταγμα της χώρας μας όσο και οι διεθνείς συμβάσεις και συνθήκες που την δεσμεύουν μέχρι την τελική και οριστική δικαίωση μας.

Ενόψει των παραπάνω ανακοινώνουμε προς όλους τους ενδιαφερόμενους ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία η οποία θα ξεκινήσει από την έδρα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και θα κατευθυνθεί προς την Κεντρική Πλατεία της πόλης όπου και θα λάβει χώρα σύντομη ομιλία και καθιστική διαμαρτυρία. Καλούμε όλα τα μέλη και όλους τους φίλους του Συλλόγου μας να συνταχθούν με τα δίκαια αιτήματά μας και να λάβουν μέρος στην εκδήλωση αυτή με την οποία ασκούμε το δικαίωμά μας στη δημοκρατική διαμαρτυρία και υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην έλλειψη δικαιοσύνης”. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.    

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال