Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Όταν η Democritus Industrial Robotics συνάντησε τον Πρωθυπουργό

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Όταν η Democritus Industrial Robotics συνάντησε τον Πρωθυπουργό

Βραδιά δικαίωσης για τον τεχνολογικό κόσμο της Θράκης αυτή της 1ης Ιουλίου μέσω της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στον εκπαιδευτικό φορέα της Αμερικής, Xanthi Techlab.

 Εκεί όπου ο Πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχοντας δίπλα του τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστο Δήμα, βρέθηκε ενώπιον έργων, αρχικά μαθητών και κυρίως, φοιτητών. Αφιερώνοντας σχεδόν ένα ημίωρο, παρακολούθησε προσεχτικά την παρουσίαση του Ανδρέα Κεχαγιά και του Ιωάννη Παύλου Ζουλάκη, αρχηγού της ομάδας και υπευθύνου του τμήματος Marketing αντίστοιχα, όσον αφορά ένα από τα μεγαλύτερα φοιτητικά ερευνητικά έργα της χώρας, αυτό της DIR. 

Ρομποτική πλατφόρμα με αυτόνομη πλοήγηση, δυνατότητα προσέγγισης αντικειμένων όπως και αρπαγή τους, όπως και αυτόματη χαρτογράφηση του χώρου ήταν τα κύρια σημεία συζήτησης, πριν περάσουν οι τέσσερις άνδρες στην κουβέντα των ευκαιριών στην αγορά εργασίας όσον αφορά τους επαγγελματίες της Τεχνολογίας. 

Ξάνθη: Όταν η Democritus Industrial Robotics συνάντησε τον Πρωθυπουργό

Όσον αφορά τους δύο νεαρούς, ο Ανδρέας Κεχαγιάς αποτελεί γιο του ιστορικού ποδοσφαιριστή Νίκου Κεχαγιά, ίδρυσε την ομάδα και αποτελεί τα τελευταία τρία χρόνια διαχειριστή του Project που κατέταξε την Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες που πρωτοπορούν στον ρομποτικό κλάδο. 

Ο Ιωάννης Παύλος Ζουλάκης αποτελεί Αθηναίο φοιτητή, γιο Μαθηματικών και φοιτά στο ΤΗΜΜΥ ΔΠΘ. Αποτελεί υπεύθυνο του τμήματος Marketing της Democritus Industrial Robotics, έχοντας καταφέρει να διαχειριστεί 8 μέλη και μαζι τους να προσεγγίσει κορυφαίες εταιρείες και επιχειρήσεις της χώρας και του εξωτερικού, να συνάψει συμφωνίες με ΜΚΟ εν όψει της νέας χρονιάς, να δημιουργήσει κανάλι Podcast στο Spotify μέσα από το οποίο περνάν με κατανοητό τρόπο στον μέσο πολίτη γνώση περί ρομποτικής τεχνολογίας. 

Το εκπληκτικό είναι ότι παρόλο ο ίδιος αποτελεί μόλις τριτοετή φοιτητή Πολυτεχνείου, δίνει ομιλίες ανά τακτά διαστήματα, μιλώντας για την τεχνολογία και την χρήση της από τον άνθρωπο.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.    

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα