Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Έρχεται καύσωνας διαρκείας – 40άρια και στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Έρχεται καύσωνας διαρκείας – 40άρια και στην Ξάνθη


Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία το επόμενο σαββατοκύριακo θα φτάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου

Μία δύσκολη εβδομάδα, όσο αφορά τις υψηλές θερμοκρασίες που θα δούμε στη χώρα μας, θα πρέπει να περιμένουν οι πολίτες στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι προβλέψεις για καύσωνα διαρκείας που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και ένα δεκαήμερο, δείχνουν ότι οι επόμενες ημέρες χρειάζονται προσοχή.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί ότι η θερμοκρασία το επόμενο σαββατοκύριακo θα φτάσει ακόμη και τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Όπως λέει, ο καύσωνας που αναμένεται από τα μέσα της εβδομάδας, θα είναι ισχυρός ενώ τονίζει πως δεν είναι κάτι σύνηθες για τη χώρα μας. Η διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών θα είναι για δέκα ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο, η αρχή θα γίνει από τα Δυτικά τη Τρίτη. Το διήμερο Τρίτη 27/7 και Τετάρτη 28/8 με τις μέγιστες τιμές του υδραργύρου στα πεδινά και ευπαθή στη ζέστη τμήματα της δυτικής ηπειρωτικής χώρας να αγγίζουν τους 40-41°C την Τρίτη και τους 41-42°C την Τετάρτη. Τις ίδιες ημέρες, λόγω του μελτεμιού που στο Αιγαίο θα αγγίζει τα 6-7 μποφόρ, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα η θερμοκρασία δεν πρόκειται να ανέβει πάνω από τους 37-38°C και τοπικά 39°C.

Στην Αττική η θερμοκρασία την Τρίτη θα φτάσει στους 37°C και την Τετάρτη στους 38°C.

Την Πέμπτη οι πολύ θερμές αέριες μάζες από την Αφρική θα επεκταθούν και θα επηρεάσουν και τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι την Πέμπτη 29/7, θα σημειωθούν οι παρακάτω μέγιστες θερμοκρασίες :

Αττική : 40°C

Κεντρική Μακεδονία : 41-42°C

Δυτικά Ηπειρωτικά : 43-44°C

Θεσσαλία : 41-42°C

Ανατολική Πελοπόννησος : 41-42°C

Ιόνιο : 40°C

Κρήτη : 36°C

Κυκλάδες : 35°C

Δωδεκάνησα : 40-41°C (μέγιστες στη Ρόδο)

Για σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Λίγες νεφώσεις στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ δεν αποκλείονται βροχές και στα ορεινά της Ηπείρου.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι ασθενείς και

από το μεσημέρι στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Ξάνθη το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς την Παρασκευή. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα