Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γώγος: Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος της πανδημίας

Κοινοποίηση

Γώγος: Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος της πανδημίας

“Μας ανησυχεί το πλήθος των νοσηλειών” σημείωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας

Για ανησυχητική εικόνα έκανε λόγο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, αναφερόμενος στα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Μιλώντας στο MEGA ο κ. Γώγος εξήγησε ότι το μίνι lockdown στη Μύκονο δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. 

Δεν πρόλαβε η επιτροπή να συνεδριάσει επ’ αυτού.», ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι υπάρχει συνεχής εισήγηση των ειδικών για κάθε περιοχή που θα μπει στο πορτοκαλί, στο κόκκινο.

«Κάθε φορά που υπάρχει αυξημένη επιτήρηση κάπου αλλάζουν κατευθείαν και τα μέτρα, κάτι τέτοιο συνέβη και στη Μύκονο. Περιμένουμε όλα αυτά να είναι παροδικά. Ο λόγος που ελήφθησαν τα μέτρα είναι να περιοριστεί η εξάπλωση. Με τη λήψη των μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κλίμα να αναστραφεί», τόνισε.

«Η εικόνα είναι ανησυχητική. Έχουμε το ξεκίνημα του τέταρτου κύματος. Η μέση ηλικία είναι χαμηλά, σχετίζεται με την άρση των μέτρων και τη μεγάλη κινητικότητα των νέων. Το νέο στέλεχος έχει μεταδοτικότητα τριπλάσια ή και τετραπλάσια. Όλα αυτά οδήγησαν σε αυτή την έξαρση που χαρακτηρίζει αυτές τις ηλικίες. Υπάρχει πιθανότητα, όπου κυκλοφορούν αυτές οι ηλικίες να υπάρχουν μέτρα…», ανέφερε.

«Αυτή την στιγμή έχουμε ένα ποσοστό 20-40% ευάλωτων που δεν είναι εμβολιασμένοι και μπορεί να επηρεάσουν και τις σκληρές παραμέτρους που ως τώρα είναι χαμηλά», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι η θετικότητα είναι κάτω από 3% αλλά είναι ανοδική κι αυτό δημιουργεί ανησυχία και μεγάλο αριθμό κρουσμάτων που εξαρτάται από τον αριθμό των μετρήσεων.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ο αριθμός των νοσηλειών», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα