Πέμπτη, 14 Μαρτίου, 2024

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Κοινοποίηση

ΙΤΑΛΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ


Γήπεδο: Γουέμπλεϊ, Λονδίνο

Διαιτητής: Κάιπερς (Ολλανδία)

Ώρα: 22:00

Κανάλι: ΑΝΤ1

Το Λονδίνο φορά τα γιορτινά του για να υποδεχτεί την Εθνική Αγγλίας στον μεγάλο τελικό του Euro2020. Καυτή ατμόσφαιρα, 60.000 κόσμου στην αποψινή μάχη τίτλου κόντρα στην Εθνική Ιταλίας.

Παράδοση

 • O μέσος όρος γκολ στους τελικούς του Euro από το 1996 και μετά είναι 1,67 ανά αγώνα.

 • Ο μέσος όρος καρτών στους τελικούς του Euro από το 1996 και μετά είναι 3,67 ανά αγώνα.

 • Τρείς συμμετοχές σε τελικό και μια κατάκτηση (1968) για την Ιταλία, που έχασε στο euro2000 και euro2012. Πρώτη συμμετοχή σε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για την Αγγλία.

 • Oι δύο τους συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Euro2012, με την Ιταλία να παίρνει την πρόκριση στα πέναλτι και στην 1η αγωνιστική των ομίλων του Μουντιάλ 2014, με την Ιταλία να χαμογελά και πάλι (2-1)

 • Η Αγγλία έχει παίξει ξανά τελικό στο Γουέμπλεϊ, το 1966 όταν κέρδισε τους Γερμανούς στα πέναλτι για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο μοναδικός τίτλος στην ιστορία της.

Διαιτητής

Εγινε ντόρος με την απόφαση της UEFA να επιμείνει Ολλανδικά, μετά τα όσα έγιναν με τον Μακέλι και το πέναλτι που κέρδισε ο Στέρλινγκ στον ημιτελικό κόντρα στη Δανία. Ο Κάιπερς θα σφυρίξει απόψε, με την απόφαση που εξόργισε περισσότερο να είναι η διατήρηση της ίδιας ομάδας VAR με αυτή στο Αγγλία-Δανία.

Ο Κάιπερς ήταν διαιτητής στο Δανία-Τσεχία 2-1 στους «16» αλλά και στα Δανία-Βέλγιο 1-2 και Ισπανία-Σλοβακία 5-0 στους ομίλους.

HOT NEWS

    • -Συγκρούονται οι δύο καλύτερες άμυνες του τουρνουά

    • -To μοναδικό γκολ που έχει δεχτεί η Αγγλία ήρθε από εκτέλεση φάουλ

    •  -Η Ιταλία είναι αήττητη εδώ και 33 παιχνίδια

    •  -Ο μεγάλος άτυχος είναι ο Σπινατσόλα, που έκανε εξαιρετικό τουρνουά για την Ιταλία αλλά τραυματίστηκε στο ματς με το Βέλγιο στα προημιτελικά

Στοίχημα Αγώνα

Δυο σερί κατακτήσεις από φιλοξενούμενους: Για έκτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης ο τελικός φιλοξενείται στην έδρα του ενός φιναλίστ. Και αν μέχρι το 1984 αυτό ήταν ισχυρός σύμμαχος, δεν συνέβη το ίδιο στις δύο τελευταίες περιπτώσεις.  Το 2004 η Ελλάδα έκανε την τεράστια έκπληξη κόντρα στους γηπεδούχους Πορτογάλους, για να έρθει το 2016 η σειρά της Πορτογαλίας να κερδίσει ένα Euro εκτός έδρας, όταν επικράτησε απέναντι στη Γαλλία. Κανείς εκ των 5 τελικών που έγιναν σε έδρα ενός εκ των φιναλίστ δεν οδηγήθηκε στα πέναλτι, μόλις ένας έληξε ισόπαλος στα 90’. Κυνηγώντας τη στατιστική, το να κριθεί ο αγώνας στη διαδικασία των πέναλτι πληρώνει 5.30 στη Betshop. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε για το τουρνουά με τις περισσότερες ισοπαλίες στα νοκ αουτ.

Καλές άμυνες, υψηλές τιμές σε γκολ: O τελικός του Euro2016 έληξε με 0-0, ενώ οι τέσσερις πιο πρόσφατοι ήταν no goal. Τελευταία φορά που σκόραραν και οι δύο ομάδες ήταν το 1-1 στο Euro2000.  Φέτος έχουμε τη σύγκρουση των δύο καλύτερων αμυντικών γραμμών του τουρνουά, με την κρισιμότητα του αγώνα να γέρνει και αυτή την πλάστιγγα προς τα λίγα γκολ. Για αυτό και οι τιμές είναι χαμηλά σε ότι έχει να κάνει με τέρματα, δίνοντας ταυτόχρονα και ερέθισμα για όσους αρέσκονται σε παιχνίδι με over και g/g να δοκιμάσουν την τύχη τους σε καλή απόδοση, όπως το 2.18 του Pamestoixima.gr. Εχουν ως σύμμαχο, άλλωστε, πως η Ιταλία έχει g/g με Βέλγιο και Ισπανία, ενώ η Αγγλία έφερε g/g με τη Δανία και είδε τη Γερμανία να χάνει δύο σπουδαίες ευκαιρίες.

Δουλειά στις στημένες φάσεις: Oι Κιελίνι και Μπονούτσι είναι αρκετά καλοί στο να παίρνουν θέση στην περιοχή και να δημιουργούν απειλές για τους αντιπάλους των Ιταλών. Το ίδιο συμβαίνει με Μαγκουάιρ, Στόουνς στην Αγγλία, με τον Σαουθγκέιτ να έχει δουλέψει αρκετά στις στημένες φάσεις την ομάδα του από τις πρώτες μέρες του στον πάγκο. Το γκολ με κεφαλιά βρίσκεται σε απόδοση 3.00 στον Stoiximan.gr.

Σήμα κατατεθέν τα αυτογκόλ: Αυτό που έγινε στη φετινή διοργάνωση με τα αυτογκόλ δεν έχει προηγούμενο. Κυριολεκτικά, καθώς τα αυτογκόλ έχουν ξεπεράσει σε αριθμό όσα είδαμε σε όλες τις προηγούμενες διοργανώσεις από το 1960 και μετά. Κάποια ήταν εντυπωσιακά, ορισμένα θα μείνουν στα Highlight για χρόνια και το σίγουρο είναι πως όποιος ρισκάρει σε φινάλε διοργάνωσης με ακόμη ένα αυτογκόλ μόνο παράλογος δεν είναι. Σε τιμή 15.00 στην Bet365.

Eστω να ηρεμήσει την κοινή γνώμη: Αυτό που εξόργισε περισσότερο από όλα στον ημιτελικό με τη Δανία ήταν πως ο Μακέλι δεν πήγε να δει την ανατροπή στο VAR. Η απόφαση μη χρήσης της τεχνολογίας σε ένα τέτοιο σημείο ενός ημιτελικού δεν άρεσε στην κοινή γνώμη, ειδικά όταν έχει… φάει το VAR στη μάπα σε εντελώς πιο ανούσιες περιπτώσεις. Θεωρούμε πως οποιαδήποτε επίμαχη φάση, έστω για να μην οξυνθούν τα πνεύματα, δεν θα μείνει ξανά χωρίς VAR. Στο 2.65 η συγκεκριμένη αγορά από τη Novibet.

BetMarket Επιλογές

    • Iσοπαλία 3.14 (Stoiximan.gr)

    • G/G 2.18 (Pamestoixima.gr)

    • Γκολ με κεφαλιά 3.00 (Stoiximan.gr)

    • Χρήση VAR 2.65 (Novibet)

    • Αυτογκόλ 15.00 (Bet365)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται και στο BetMarket.gr θα βρείτε πολλές ενότητες για τον μεγάλο τελικό όπως τις αποδόσεις Euro 2020
, τη στοιχηματική ανάλυση του αγώνα, πλούσια στατιστικά, αφιερώματα και πολλά ειδικά θέματα. 

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα