Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Κοινοποίηση

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Κινητοποίηση πραγματοποιείται μετά από κάλεσμα της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη, ο οποίος βρίσκεται στο χώρο που φιλοξενείται το «Xanthi TechLab», μία από τις «αμερικανικές γωνιές» της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα.  

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης και ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων Διδακτόρων Ξάνθης, το Σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού και το Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας.

Τα μέλη των σωματείων, κρατώντας πανό που γράφει «Ξεσηκωμός ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, φθηνή ενέργεια για όλο το λαό», συγκεντρώθηκαν στη πλατεία ελευθερίας και πραγματοποιούν μαχητική πορεία στους δρόμους της Ξάνθης, με συνθήματα όπως: «Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, φέραν νέο νόμο λαιμητόμο», «Ασφάλιση – Υγεία – σύνταξη – δουλειά – δεν θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Η Ασφάλιση μας δεν είναι για παζάρια τα δικαιώματα μας δεν παίζουμε στα ζάρια».

Κινητοποίηση στην Ξάνθη για την επίσκεψη Μητσοτάκη

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης χαρακτηρίζει «επικοινωνιακό σόου» την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη πόλη, το οποίο «δεν αφορά το πώς θα γίνουν οι ζωές μας καλύτερες, το πως θα ενισχύσει το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, το πως θα έχει σίγουρη και φθηνή ενέργεια στο σύνολό του ο λαός της περιοχής», αλλά το πως «θα ενισχυθούν τα μεγάλα μονοπώλια και οι ΝΑΤΟικοί σχεδιασμοί στην Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης».

Ο πρωθυπουργός αφού νωρίτερα βρέθηκε στη Δράμα, αναμένεται αργότερα να μιλήσει σε εκδήλωση της «Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου ΑΕ» (ΔΕΔΑ) για την επέκταση της διανομής φυσικού αερίου στις πρωτεύουσες των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα