Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Lockdown στη Μύκονο: Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής

Κοινοποίηση

Lockdown στη Μύκονο: Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής

Το πρώτο τοπικό lockdown είναι γεγονός. Από σήμερα (17.07.2021) κιόλας, συμβαίνει στη Μύκονο!

Το σοκ για τους επιχειρηματίες του νησιού, που περίμεναν το καλοκαίρι για να πάρουν μια οικονομική ανάσα ήρθε το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ανακοινώθηκε ότι η Μύκονος μπαίνει σε καθεστώς lockdown έως τις 26 Ιουλίου. 

Lockdown που σημαίνει, όπως ανακοινώθηκε, απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 και απαγόρευση μουσικής παντού από τις 18:00 το απόγευμα και όλο το 24ωρο! 

Η ανακοίνωση για το lockdown στη Μύκονο

Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες  και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της.

Το είχε… προαναγγείλει ο Χαρδαλιάς 

Το lockdown στη Μύκονο είχε… διαφανεί από την τελευταία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, αυτή της περασμένης Πέμπτης (15.07.2021) όταν ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για συγκεκριμένες περιοχές. 

Τότε είχε πει ότι μέσα σε μόλις μία εβδομάδα τετραπλασιάστηκαν (!) τα ενεργά κρούσματα στη Μύκονο, ενώ στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο αυξήθηκαν κατά δύο και τρεις φορές. Στα… κόκκινα και η Σαντορίνη, αλλά και η Πάρος και η Ίος.

«Στις έξι περιοχές που κάναμε αναφορά, νομίζω είναι ξεκάθαρη η επιβάρυνση η επιδημιολογική και ναι, είμαστε ένα βήμα πριν πάρουμε συγκεκριμένα μέτρα. Θεωρούμε όμως ότι μπορούμε να τα αποφύγουμε αυτά τα μέτρα αν μπορέσουμε τα επόμενα 24ωρα να συντονιστούμε όλοι οι εμπλεκόμενοι και να γίνει αντιληπτό από όλους ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να στεγανοποιήσουμε όλα τα cluster και τις συρροές που υπάρχουν στις περιοχές αυτές» είπε πει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα