Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο – Μάχη με τις φλόγες [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Έβρο – Μάχη με τις φλόγες [ΒΙΝΤΕΟ]

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στον Έβρο, για την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα στη Λευκίμη. 

Ο οικισμός έχει εκκενωθεί προληπτικά ενώ η μάχη της κατάσβεσης συνεχίζεται από αέρος και εδάφους με τις φλόγες να παρουσιάζονται ανυποχώρητες. 

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή μηχανημάτων του Στρατού, της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου Σουφλίου. 

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η πυρκαγιά κατακαίει παρθένο δάσος, το οποίο «συνορεύει» και με το μοναδικό σε βιοποικιλότητα δάσος της Δαδιάς. 

Με απόφαση των Αρχών δόθηκε εντολή προληπτικής εκκένωση του οικισμού της Λευκίμης και σχεδόν 90 πολίτες απομακρύνθηκαν ασφαλώς από την περιοχή. 

Έβρος πυρκαγιά

Η πυρκαγιά, που παραμένει άγνωστο το πως ξεκίνησε, φαίνεται πως έχει πλέον αρκετές εστίες ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροπλάνο Beriev Be-200, καθώς και πετζετέλ, ένα αεροπλάνο που έφτασε από τη Θεσσαλονίκη αλλά και το πυροσβεστικό ελικόπτερο της Αλεξανδρούπολης που επιχειρεί συνεχείς ρίψεις. 

Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με 24 οχήματα και 90 πυροσβέστες.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα