Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προώθησης ιστοσελίδων

Κοινοποίηση

Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι προώθησης ιστοσελίδων


Εξίσου σημαντική με την κατασκευή είναι και η προώθηση μιας ιστοσελίδας

Αμέσως μόλις κατασκευαστεί μια ιστοσελίδα και τεθεί σε λειτουργία, το επόμενο στάδιο είναι η προώθησή της. Τι νόημα άλλωστε έχει να διατηρεί κάποιος μια ιστοσελίδα εάν αυτή δεν έχει έναν ικανοποιητικό αριθμό επισκεπτών; Η προώθηση ιστοσελίδων είναι ιδιαίτερα σημαντική και για αυτό προαπαιτεί σωστή οργάνωση αλλά και ενδελεχή μελέτη και σχεδιασμό, για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου πλάνου που θα περιλαμβάνει πολλαπλά κανάλια επικοινωνίας και την πρόσμειξη διαφορετικών τακτικών προβολής. Χάρη στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, μπορούμε να προωθήσουμε έναν ιστότοπο τόσο επί πληρωμή όσο και με τη χρήση δωρεάν μέσων, ενώ ταυτόχρονα έχουμε τη δυνατότητα να ελέγξουμε την αποτελεσματικότητα της κάθε προωθητικής ενέργειας και να προβούμε σε αντίστοιχες παρεμβάσεις – διορθωτικές κινήσεις.

Πώς μπορούμε να προωθήσουμε μια ιστοσελίδα αποτελεσματικά το 2021;

Επενδύστε στο SEO

Είναι δωρεάν (κατά κύριο λόγο) και αναμφίβολα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθήσουμε μια ιστοσελίδα. Ο λόγος για το SEO ή Search Engine Optimization, μια σειρά από ενέργειες που καθιστούν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας “ορατό” στις μηχανές αναζήτησης και μας φέρνουν νέους επισκέπτες. Υπάρχουν δύο πράγματα στα οποία πρέπει να δώσετε βάση όταν μιλάμε για το SEO ως μέσο προώθησης μιας ιστοσελίδας: Το on-page SEO και το off-page SEO.

Το πρώτο αφορά το περιεχόμενο που υπάρχει μέσα στην ιστοσελίδα μας, όπως εικόνες, κείμενα, βίντεο, και το οποίο μπορούμε να προσαρμόσουμε ώστε να γίνει πιο φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, στοχεύοντας σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά. Αντίστοιχα, το off-page SEO αφορά σε παράγοντες όπως το πόσο αξιόπιστη είναι μια ιστοσελίδα και το domain της, τον αριθμό των άλλων ιστοσελίδων που συνδέονται μαζί της αλλά και γενικότερα τη φήμη και την αναγνωρισιμότητά της. Και στις δύο περιπτώσεις είναι καλό να ζητήσουμε τη συνδρομή ενός επαγγελματία που ασχολείται με τη βελτιστοποίηση του SEO μιας ιστοσελίδας. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να προωθήσουμε κατάλληλα την ιστοσελίδα μας και να προσελκύσουμε νέους επισκέπτες.

Content marketing

Το περιεχόμενο, γνωστό και ως content, δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ο βασιλιάς του διαδικτύου, τα τελευταία χρόνια. Κατά συνέπεια το content marketing φιγουράρει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων για την προώθηση μιας ιστοσελίδας αλλά και την εν γένει digital marketing στρατηγική. Δημιουργήστε ελκυστικό περιεχόμενο, που θα έχει αξία και ενδιαφέρον για τους χρήστες του διαδικτύου. Παράγοντας τέτοιου είδους περιεχόμενο θα είστε σε θέση να προσφέρετε κάτι που έχει ενδιαφέρον για τους χρήστες και κατά συνέπεια να κεντρίσετε την προσοχή τους ώστε να επισκεφθούν μια ιστοσελίδα σας. Το content marketing περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ενεργειών στις οποίες μπορείτε να καταφύγετε, όπως τη δημιουργία άρθρων, τα posts στα social media, τη συγγραφή ενός e-book ή ενός ψηφιακού οδηγού που θα μπορεί κάποιος χρήστης να κατεβάσει και να μοιραστεί με άλλους χρήστες στο διαδίκτυο. Πρόκειται για τεχνικές που βοηθούν και το SEO μιας ιστοσελίδας αλλά και ευρύτερα το χτίσιμο ενός ισχυρού brand.

E-mail marketing

Ένας ιδιαίτερα αποδοτικός τρόπος για να προωθήσετε μια ιστοσελίδα είναι και το e-mail marketing. Μάλιστα, υπάρχουν πλατφόρμες που προσφέρουν τέτοιου είδους εργαλεία δωρεάν ή έναντι μικρού κόστους, γεγονός που καθιστά το e-mail marketing μια ιδιαίτερα δημοφιλή πρακτική στο σύγχρονο digital marketing. Πρόκειται για στοχευμένα, προωθητικά e-mails τα οποία φτάνουν απευθείας στο ψηφιακό γραμματοκιβώτιο των χρηστών και μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέους επισκέπτες. Μπορείτε μάλιστα να σχεδιάσετε κατάλληλα e-mails στα οποία να εντάξετε call to action ενέργειες, για να αυξήσετε και τις πωλήσεις προϊόντων ή υπηρεσιών που ενδεχομένως να προσφέρετε μέσω της ιστοσελίδας σας.

Προώθηση μέσω social media

Τα social media είναι αναμφίβολα ένα μέρος στο οποίο οι χρήστες του διαδικτύου περνούν αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα και κατά συνέπεια ένα κανάλι επικοινωνίας το οποίο μπορείτε να εκμεταλλευτείτε για να προωθήσετε μια ιστοσελίδα. Οι επιλογές που διαθέτετε για προβολή ιστοσελίδας μέσω social media είναι αρκετές. Μπορείτε να επιλέξετε την επί πληρωμή προώθηση, μέσω διαφημίσεων που προσφέρουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και να τρέξετε διαφημίσεις σε Facebook, Instagram και Youtube ή να στραφείτε και στην δωρεάν προβολή που επίσης προσφέρουν τα social media. Σχεδιάστε μια digital στρατηγική που θα περιλαμβάνει την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάρτηση περιεχομένου στα social media και προωθήστε την ιστοσελίδα σας, κάνοντας share σχετικά links ή παροτρύνοντας τους χρήστες να την επισκεφθούν. Μην ξεχνάτε ωστόσο, πως για να είναι αποτελεσματική η προβολή, πρέπει να διακρίνεται από συνέπεια, συνέχεια και δημιουργικότητα ενώ όσον αναφορά τις διαφημίσεις στα social media καλό είναι να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού, που κατέχει την κατάλληλη τεχνογνωσία για να εφαρμόσει αποτελεσματικές πρακτικές διαφήμισης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διαφημίσεις στην Google

Η Google κατέχει ηγετικό ρόλο στο διαδίκτυο και δεν μπορεί να απουσιάζει από καμία ολοκληρωμένη ψηφιακή στρατηγική προώθησης μιας ιστοσελίδας. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τους αλγόριθμους της δημοφιλούς πλατφόρμας και τα digital εργαλεία σχεδίασης μιας καμπάνιας, και να δημιουργήσετε διαφημίσεις Google Ads, στοχεύοντας σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά αλλά και σε εξίσου συγκεκριμένο κοινό. Μάλιστα, εάν συνδυάσετε έξυπνες και αποτελεσματικές καμπάνιες Google Ads με καλά οργανικά αποτελέσματα επισκεψιμότητας μέσω SEO πρακτικών, τότε σίγουρα θα δείτε τον ιστότοπό σας να απογειώνεται και να καταγράφει ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά νέων χρηστών.

Δημιουργήστε συνδέσμους

Το guest blogging είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη πρακτική που ακολουθείται παγκοσμίως για την προώθηση ιστοσελίδων. Περιλαμβάνει τη δημιουργία πρωτότυπων άρθρων τα οποία περιγράφουν θέματα σχετικά με την ιστοσελίδα σας και τα οποία στη συνέχεια δημοσιεύετε σε άλλες σελίδες, που διαθέτουν καλό domain authority και γενικά μεγάλη επισκεψιμότητα και αξιοπιστία. Βασική προϋπόθεση, το να συμπεριληφθεί ένα ενεργό link μέσα στα άρθρα το οποίο θα παραπέμπει στη δική σας σελίδα. Πρακτικά, το guest blogging αποτελεί μια SEO τακτική, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε την επισκεψιμότητα μιας σελίδας, να συνδεθείτε με άλλες αξιόλογες σελίδες και να κερδίσετε από τη φήμη και την αξιοπιστία τους αλλά και να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης, οι οποίες άλλωστε λατρεύουν τα links και τους υπερσυνδέσμους από μια ιστοσελίδα στην άλλη.

Για την προώθηση μιας ιστοσελίδας δεν χρειάζεται να βάλετε βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη. Όποιο και εάν είναι το budget σας, μπορείτε να ακολουθήσετε βήμα, βήμα μια ολοκληρωμένη digital marketing στρατηγική και αξιοποιώντας πολλαπλά ψηφιακά κανάλια επικοινωνίας (μηχανές αναζήτησης, social media, άλλες ιστοσελίδες, e-mail) να αυξήσετε τη δημοτικότητα της ιστοσελίδας σας και να κερδίσετε νέους επισκέπτες.

Στοιχεία επικοινωνίας WEBONE

https://webone.gr

Διεύθυνση: Αγίας Σοφίας 41, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Τηλέφωνο: 2310-254007

Email: info@webone.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα