Πελώνη για ανεμβολίαστους: Θα έχουν περιορισμούς, προέχει η προστασία της υγείας

Πελώνη για ανεμβολίαστους: Θα έχουν περιορισμούς, προέχει η προστασία της υγείας

Για όσους έχουν αποφασίσει να μην κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού μίλησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη το πρωί της Τρίτης (6/7) η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη ξεκαθαρίζοντας πως θα έρθουν αντιμέτωποι με περιορισμούς.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχει η συγκυρία με τη μετάλλαξη Δέλτα και παράλληλα βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες μια αύξηση των κρουσμάτων» υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε παράλληλα κατηγορίες περί αλληλοσυγκρουόμενων οδηγιών και μέτρων, λέγοντας ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τος εισηγήσεις των επιστημόνων που με τη σειρά τους αξιολογούν όλα τα δεδομένα, τα οποία όμως αλλάζουν συνεχώς και για το λόγο αυτό υπάρχουν ενίοτε και διαφορετικές οδηγίες.


«Το εμβολιαστικό πρόγραμμα πάει καλά αλλά θα μπορούσε να πάει καλύτερα»


Αναφερόμενη στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας η Αριστοτελία Πελώνη υπογράμμισε επίσης, ότι πάει καλά, αλλά όπως εξήγησε θα μπορούσε να πάει ακόμα καλύτερα και διαμήνυσε πως θεωρεί αδιανόητο το να μην εμβολιαστεί κανείς, από τη στιγμή που το εμβόλιο είναι δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

Εστιάζοντας μάλιστα στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε «δεν κουνάμε το δάχτυλο σε κανέναν, αλλά αυτό που προέχει σε περιόδους πανδημίας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας».


«Ο εμβολιασμός είναι πράξη αυτοπροστασίας»


Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε τον εμβολιασμό «μια πράξη αυτοπροστασίας αλλά παράλληλα και κοινωνικής ευθύνης».

«Μέσα στο καλοκαίρι, το ποσοστό των εμβολιασμένων ενηλίκων θα πρέπει να ξεπεράσει το 70%» δήλωσε.

Επίσης σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον ΣΥΡΙΖΑ» και αναφέρθηκε στις δηλώσεις Τσίπρα κάνοντας λόγο για «εμπόριο ελπίδας όταν ήρθαν τα εμβόλια στην Ελλάδα» και στον κ. Πολάκη για τον οποίο είπε ότι είναι από τους αντιπροσώπους των αντιεμβολιαστών.

Κλείνοντας η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε κατηγορηματικά «δεν διχάζουμε τους πολίτες» τους «καλούμε σε εμβολιασμό» και υπογράμμισε ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال