Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στην Τουρκία: Βίαζαν τα παιδιά τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

Κοινοποίηση

Σάλος στην Τουρκία: Βίαζαν τα παιδιά τους και αφέθηκαν ελεύθεροι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η απόφαση του δικαστηρίου στο Ελμαλί να αφήσει ελεύθερους τη μητέρα και τον πατριό δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία κακοποιούνταν σεξουαλικά, στην επαρχία της Αττάλειας.

Όλα άρχισαν τον Μάιο του 2020, όταν η γιαγιά κατήγγειλε πως τα εγγόνια της, ένα 10χρονο αγόρι και ένα 7χρονο κορίτσι, της εκμυστηρεύτηκαν ότι είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από τη μητέρα τους, τον πατριό τους και τον θείο τους.

Οι δράστες συνελήφθησαν στις 16 Οκτωβρίου 2020, αλλά μόλις τρεις μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2021, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους “λόγω αντικρουόμενων μαρτυριών και διότι είχαν συγκεντρωθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης”.

Η… βόμβα έσκασε πριν από τρεις ημέρες, στις 29 Ιουνίου, όταν ο εισαγγελέας του Ελμαλί αποφάσισε ότι η μητέρα των παιδιών και ο σύζυγός της ήταν πλέον ελεύθεροι. Ήταν η ίδια ημέρα, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας οι ζωγραφιές που έκαναν τα δύο αδερφάκια, ύστερα από παρότρυνση παιδοψυχολόγων να περιγράψουν με αυτόν τον τρόπο τον εφιάλτη που ζούσαν μέσα στο σπίτι τους.

Οι εικόνες, που έγιναν viral μέσα σε λίγες ώρες, σοκάρουν και αποδεικνύουν περίτρανα την ενοχή τόσο της μητέρας, όσο και του δεύτερου συζύγου της.

Από εκείνη την ημέρα, το hashtag #ElmalıDavası (υπόθεση Ελμαλί) πρωταγωνιστεί στο Twitter, με εκατομμύρια χρήστες, ανάμεσα τους και διάσημοι καλλιτέχνες, να ζητούν δικαιοσύνη και αλλαγή της νομοθεσίας σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών και παιδιών.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να περάσουν την είδηση στα… ψιλά, ανακοινώθηκε ότι το Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων της Τουρκίας αρχίζει έρευνα για την υπόθεση, που θα επανεξεταστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τα δύο παιδιά θα φιλοξενούνται σε δομή.

newsit.gr

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα