Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στεφανής: Πλήρως εξοπλισμένο το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο

Κοινοποίηση

Στεφανής: Πλήρως εξοπλισμένο το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο

Το 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο (ΚΙΧΝΕ) είναι πλήρως εξοπλισμένο, με όλα τα απαιτούμενα ιατρικά μέσα, προκειμένου να ανταπεξέρχεται πλήρως στην αποστολή, η οποία του έχει ανατεθεί, όπως τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, απαντώντας σε δύο σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, την πρώτη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Υποστελεχωμένο το 212 ΚΙΧΝΕ» ενώ τη δεύτερη οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης και Θανάσης Παφίλης με θέμα «Προσλήψεις του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο 212 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ)».

«Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και στελέχωσης του 212 ΚΙΧΝΕ (Διαβαθμισμένος Πίνακας Οργάνωσης Υλικού), δεν προβλέπεται η λειτουργία αξονικού και μαγνητικού τομογράφου, καθώς και η τοποθέτηση ιατρών ειδικοτήτων Δερματολογίας, Ενδοκρινολογίας, Γυναικολογίας, Νευρολογίας και Αιματολογίας», σημείωσε ο κ. Στεφανής.

Αναφορικά με το προσωπικό ειδικοτήτων νοσηλευτή και βοηθού νοσηλευτή, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε ότι «μετά την ολοκλήρωση και των τακτικών μεταθέσεων έτους 2021, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες της μονάδας. Επίσης, για τα ΚΙΧΝΕ έχει γίνει πρόβλεψη για πρόσληψη τριών υπαλλήλων κλάδου ΔΕ Τεχνικού/Ηλεκτρολογίας, στο πλαίσιο της επικείμενης προκήρυξης από το ΑΣΕΠ για πρόσληψη 138 μονίμων υπαλλήλων διαφόρων κλάδων και κατηγοριών για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα