Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στις πληγείσες περιοχές στην Κύπρο, η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Κοινοποίηση

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές περιοχές στην Κύπρο

Στην Κύπρο βρίσκεται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προκειμένου να επιδώσει στον Κύπριο Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτήν την ώρα η Πρόεδρος της Κομισιόν επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές, που υπέστησαν καταστροφές από τις πυρκαγιές του περασμένου Σαββατοκύριακου, που ήταν και ο πρώτος σταθμός της διήμερης επίσημης επίσκεψής της.

Ευχαριστίες στην Πρόεδρο Φον Ντερ Λάιεν για την συνάντησή μας στην Ορά με τους πυροσβέστες και μέλη της Ειδικής Δύναμης Αντιμετώπισης Καταστροφών, οι οποίοι έκαναν ό,τι καλύτερο ενάντια στις πρόσφατες φονικές πυρκαγιές.

Η Πρόεδρος είδε από κοντά τις καταστροφικές συνέπειες από τις πλέον καταστροφικές φλόγες εδώ και δεκαετίες στην Κύπρο, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Eυχαριστήριες επιστολές του Προέδρου της Δημοκρατίας προς ξένους ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, με επιστολές που απέστειλε, ευχαριστεί και επισήμως τους ηγέτες κρατών, τα οποία είτε συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς της περασμένης εβδομάδας είτε προσφέρθηκαν να αποστείλουν βοήθεια.

Επιστολές στάλθηκαν προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Μπόρις Τζόνσον, τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, ευχαριστώντας τους θερμά για την ταχεία και αποτελεσματική βοήθεια που προσέφεραν προς τη χώρα μας. Στις επιστολές του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε και, στην ιδιαίτερης σημασίας, στρατηγική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας.

Στην επιστολή του προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει τους ιδιαίτερους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, γεγονός που για μία ακόμη φορά αναδείχτηκε στην πρόσφατη κρίση.

Επιστολές στάλθηκαν, επίσης, και προς τους ηγέτες των χωρών που δήλωσαν την ετοιμότητα τους να αποστείλουν βοήθεια, όπως τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπτέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Αλ Χουσεΐν, τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας κ. Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο του Λιβάνου κ. Μισέλ Αούν, τον Πρωθυπουργό της Σερβίας κ. Αλεκσάντερ Βούτσιτς και τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαριστεί θερμά τους ξένους ηγέτες και επισημαίνει πως «κατά τη διάρκεια των κρίσιμων στιγμών, πάντοτε απευθυνόμαστε στους στενότερους μας συμμάχους και εταίρους».

Στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αναφέρεται ιδιαίτερα στην τραγική απώλεια των τεσσάρων Αιγυπτίων εργατών, μεταφέροντας, εκ μέρους της Κυβέρνησης και του λαού της Κύπρου, βαθύτατα και ειλικρινή συλλυπητήρια. Εκφράζει, παράλληλα, την πρόθεση της Κυβέρνησης να στηρίξει τις οικογένειες των νέων που χάθηκαν κατά την τραγωδία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.    

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα