Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στην Ξάνθη η μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Κοινοποίηση

Κύπρος Αυξέντιο

Στην Ξάνθη και πιο συγκεκριμένα στο Αυξέντιο βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, μοτοσικλετιστές από την Κύπρο που με 30 μοτοσικλέτες ξεκίνησαν πορεία μνήμης με αφορμή τα 25 χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, από όργανα του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρους, στη Δερύνεια.

Την μοτοπορεία ακολουθούσαν και δύο αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων βρισκόταν και η μητέρα του δολοφονημένου Τ. Ισαάκ, Τασούλα και η αδελφή του, Αναστασία.

Συγκίνηση στην Ξάνθη 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Ξάνθης, Ελένη Χατζηγεωργίου, σχολιάζοντας την παρουσία των μοτοσικλετιστών στην περιοχή σημειώνει: 
“Πως μπορεί κάποιος να μην δακρύσει; Πως μπορεί κάποιος να μην νοιώσει ρίγη συγκίνησης  και να μην βουρκώσει, βλέποντας σήμερα τα νιάτα της Κύπρου, τους μοτοσικλετιστές της πορείας μνήμης Ισαάκ Σολωμού να πλημμυρίζουν σήμερα το Άλσος Αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στο νησί μας το 1974; Σήμερα 4/7/2021 εδώ στα Άβδηρα της Ξάνθης μας, της Θράκης μας, κατάθεση ψυχής από τα νιάτα της Κύπρου μας, από την Τασούλα Ισαάκ μάνα του Τάσου Ισαάκ και την κορούλα του την Αναστασία”. 
Στην Ξάνθη η μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Μάλιστα η ίδια προσθέτει πως: 

“Η πορεία των μοτοσικλετιστών μνήμης Ισαάκ- Σολωμού 2021, συνεχίζεται με ένα προσκύνημα στο χωριό του Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Αυξέντιο. Πρώτα πήραμε την ευλογία του πατέρα Ιωακείμ εκπροσώπου του Σεβασμιότατου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα και του πατέρα Βισσαρίωνα, οι οποίοι τέλεσαν και τρισάγιο στο ηρώο του Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου καταθέσαμε στεφάνια και στη συνέχεια ξενάγηση από την πρόεδρο μας στο Μουσείο του Γρηγόρη Αυξεντίου. Εκεί ανταλλάξαμε και τα αναμνηστικά μας δώρα και ο σύλλογος μας έδωσε ως αναμνηστικά στους μοτοσικλετιστές μας μπλουζάκια και κούπες με το Κέντρο Ανάδειξης Λαογραφικής και Ιστορικής Ενότητας Θράκης- Κύπρου,’Γρηγόρης Αυξεντίου”. Ευχαριστούμε του μοτοσικλετιστές Ξάνθης που ήταν μαζί μας εκεί στο Αυξέντιο, τον πρόεδρο του ΙΡΑ Ξάνθης καιτον αντιπρόεδρο τους, την αγαπητή Λίνα Κατσάνη και το σύζυγο της, την αγαπητή φίλη Σμαρούλα Ψαλτοπούλου και όλους τους φίλους και φίλες, τα μέλη του συλλόγου μας και τους κατοίκους του Αυξέντιου., για τη θερμή υποδοχή των μοτοσικλετιστών μας της Κύπρου”. 



Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα