Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συνεπής με την κορυφή η Καρύδη – Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν

Κοινοποίηση

Συνεπής με την κορυφή η Καρύδη - Ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν

Στην κορυφή της Ευρώπης βρέθηκε για μία ακόμη φορά η Σπυριδούλα Καρύδη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο τριπλούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Η 21χρονη αθλήτρια είχε καλύτερη προσπάθεια στα 13,95 μ. (1,0) από το τέταρτο άλμα της, σε έναν αγώνα όπου ξεκίνησε λίγο σφιγμένα όμως βρήκε σταδιακά το ρυθμό της. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με άλμα στα 13,47 μ., συνέχισε με ένα άκυρο, έκανε 13,45 μ. και στο τέταρτο άλμα το 13,95 μ., ενώ στις δύο τελευταίες προσπάθειες είχε 13,41 μ. και 13,82 μέτρα. Η νεαρή επισφράγισε έτσι μια άκρως επιτυχημένη σεζόν, στη διάρκεια της οποίας κινήθηκε σταθερά σε επιδόσεις στα 14,00 μ., ενώ σε πολλές από τις εμφανίσεις της έδειξε πως είναι θέμα χρόνο να πάει αρκετά πιο πάνω από το ατομικό της 14,19 μέτρα. Η Τουρκάλα Τουγκμά Ντανισμάζ χρειάστηκε να κάνει εθνικό ρεκόρ με 14,09 μ., για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, ενώ τρίτη πίσω από την Ελληνίδα ήταν η Ρούτα Λέιτ Λασμανέ (Εσθονία) με 13,75 μέτρα.

Η Καρύδη διατήρησε την παρουσία της στο βάθρο των νικητριών μεγάλης διοργάνωσης, αφού ήταν η πρωταθλήτρια Κ20 του 2019,. Η χώρα μας κατέκτησε σήμερα το δεύτερο μετάλλιο της μετά το χάλκινο του Μουζενίδη στη σφαιροβολία. Η Καρύδη χάρισε στη χώρα μας το 26ο μετάλλιο στην ιστορία του θεσμού και το τέταρτο στο αγώνισμα του τριπλούν, αφού η Βούλα Παπαχρήστου έχει αναδείχθηκε δύο φορές νικήτρια, ενώ μετάλλιο στη διοργάνωση έχει κατακτήσει και η Αθανασία Πέρρα. Η Καρύδη θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στη διοργάνωση σε δυο χρόνια και να διεκδικήσει μια νέα διάκριση.

Ο Γιάννης Ντέτσικας συμμετείχε στον ημιτελικό των 400 μ., όπου τερμάτισε στην όγδοη θέση της σειράς τους με 47.53. Ο αθλητής έτρεξε και πάλι κοντά στο ρεκόρ του και κατέλαβε την 22η θέση στο σύνολο.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα