Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Θρήνος στην κηδεία της Γερόντισσας Σεργίας στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Θρήνος στην κηδεία της Γερόντισσας Σεργίας στην Ξάνθη

Σε κλίμα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης τελέσθηκε η κηδεία της Γερόντισσας Σεργίας, το Σάββατο, στην Ξάνθη. 

Η άτυχη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης έχασε τη ζωή της σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα στη διασταύρωση των Μαγγάνων, το πρωί της περασμένης Πέμπτης. 

Την Παρασκευή το απόγευμα, η σωρός της 69χρονης μοναχής τέθηκε σε προσκύνηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης Ξάνθης και ακολούθησε ολονύκτιος Παννυχίδα, ενώ το Σάββατο στις 11 το πρωί τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία

Ο Μητροπολίτης Ξάνθης, κκ Παντελεήμων, εξήρε το έργο της Γερόντισσας που επί σειρά ετών προσέφερε τις υπηρεσίες της επί 40 χρόνια στη Μονή, φροντίζοντας ορφανά παιδιά. 

“Εδώ στο Μοναστήρι, όλα αυτά τα χρόνια, βρήκαν καταφύγιο παιδιά από τη Σερβία, τη Βουλγαρία και σήμερα πολλά απ’ αυτά τα παιδιά είναι εδώ, για να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους προς εκείνη που αποκαλούσαν μάνα, γιατί σαν μάνα την γνώρισαν” σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης, υπογραμμίζοντας πως επί σειρά ετών “κάτω από την ανοιχτή αγκαλιά της Γερόντισσας έβρισκαν καταφύγιο δεκάδες ορφανά”.

Μάλιστα, ο Μητροπολίτης, τόνισε πως η φυγή της είναι μια μεγάλη απώλεια για την τοπική κοινωνία αλλά και την τοπική εκκλησία. 

Το τραγικό δυστύχημα 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 09.30 το πρωί της Πέμπτης, στην συμβολή της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Μαγγάνων και της επαρχιακής οδού Νέας Κεσσάνης – Αβάτου. 

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 69χρονη μοναχή και στο οποίο επέβαινε και ένας 16χρονος συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος άνδρας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματίσθηκαν και οι τρεις, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ξάνθης, όπου η 69χρονη κατέληξε. Άξιο αναφοράς πως και ο 16χρονος τραυματίστηκε ιδιαίτερα σοβαρά. 

Μάλιστα στο σημείο κλήθηκε και έσπευσε η Πυροσβεστική, με 2 οχήματα και 6 πυροσβέστες που επιχείρησαν για τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου ατόμου μέσα από ένα εκ των οχημάτων. 

Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα