Το ακριτικό Καστελόριζο απέκτησε το πρώτο φαρμακείο

Το ακριτικό Καστελόριζο απέκτησε το πρώτο φαρμακείο

Το ακριτικό Καστελόριζο, επιτέλους απόκτησε το δικό του Φαρμακείο. Από σήμερα, μία φαρμακοποιός και μία βοηθός θα προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακευτικής περίθαλψης στους κατοίκους του νησιού, οι υπηρεσίες υγείας του οποίου έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά σε συνδυασμό με την ενίσχυση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης, μέσω δωρεάς της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε.,  τιμώντας την πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, κ. Νίκος Φουτούλης, ανέδειξε την πολυετή προσπάθεια για την ίδρυση του φαρμακείου, ξεπερνώντας όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Τελικά, ήταν η ιδιωτική πρωτοβουλία που συνέβαλε και έφερε το αποτέλεσμα που τόσα χρόνια επιδίωκε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου. Αναφέρθηκε στην πολυετή προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου στον κλάδο των φαρμακοποιών και ειδικά στη στήριξή του στα Δωδεκάνησα και την ακριτική Ελλάδα.

Σημαντικός ήταν και ο ρόλος της Περιφέρειας Δωδεκανήσου σε ό,τι αφορά τη στήριξη των διαδικασιών για τη λειτουργία του φαρμακείου.

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης που στήριξε αυτή την προσπάθεια με αρωγούς τον Πρόεδρο κ. Απόστολο Γενετζάκη και τον Γενικό Διευθυντή κ. Δημήτρη Αλιμπέρτη οι οποίοι και παρευρίσκονταν στα εγκαίνια. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΣΥΦΑΚ δήλωσε: «Βρισκόμαστε στην τελευταία γραμμή του Ελληνισμού με σκοπό να βοηθήσουμε σε μία εθνική προσπάθεια για άλλη μία φορά. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου και των υπόλοιπων φορέων της περιοχής για την ίδρυση του φαρμακείου στο Καστελόριζο – ένα φαρμακείο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των πολιτών, με σκοπό να έχουν πρόσβαση στη σωστή φαρμακευτική περίθαλψη την ώρα που χρειάζονται το φάρμακό τους δια χειρός φαρμακοποιού. Είμαστε συνεχείς αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που έχει ο Συνεταιρισμός».

Η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας για τη Δωδεκάνησο κ. Χαρούλα Γιασιράνη δήλωσε το εξής: «στηρίξαμε την πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου από την πρώτη στιγμή που υπήρξε η πρόταση για να γίνει το φαρμακείο στο Καστελόριζο. Με ταχύτατους ρυθμούς υπογράφηκε από μένα η ίδρυση του φαρμακείου και ενδεχομένως και αύριο να πάρει και την άδεια λειτουργίας του. Πρωτεργάτης άλλωστε και σθεναρός υποστηρικτής της ιδέας  να ανοίξει το φαρμακείο ήταν και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος».


Α
κολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال