Ξάνθη: Η Ελληνίδα Πομάκα που διέπρεψε στις Πανελλαδικές

Ξάνθη: Η Ελληνίδα Πομάκα που διέπρεψε στις Πανελλαδικές

Μια Ελληνίδα Πομάκα, η Σελμά Καρα-Χότζα, κατάφερε να διακριθεί και να διαπρέψει στις Πανελλαδικές εξετάσεις, συγκεντρώνοντας 17.260 μόρια και σκορπώντας χαρά και απέραντη συγκίνηση στην οικογένεια της. 

Ο πατέρας της και γνωστός Πομάκος δημοσιογράφος, Σέμπα Καραχότζα, έσπευσε να μοιραστεί τη χαρά του στα social media, επισημαίνοντας με νόημα πως επέλεξε ήδη από το Νηπιαγωγείο η κόρη του να μην φοιτήσει σε μειονοτικό σχολείο αλλά να ακολουθήσει την εκπαίδευση που λαμβάνουν τα υπόλοιπα παιδιά της πλειονότητας. 

“Αυτή η μικρή ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΠΟΜΑΚΟΠΟΥΛΑ, Σελμά Καρα-Χότζα, 18 χρονών παρά κάτι μήνες πλέον, σήμερα με έκανε τον πιο ευτυχισμένο και υπερήφανο πατέρα. Χωρίς να έχει πάει ούτε μια μέρα φροντιστήριο, δεν είχα την οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο, έγραψε 17.260 μόρια. Εκτός από υπερήφανος όμως, νιώθω και απόλυτα δικαιωμένος που από την πρώτη στιγμή αποφάσισα, κανένα από τα δικά μου παιδιά να μην πατήσει το πόδι του στο (ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ) μειονοτικό σχολείο” σημειώνει ο ίδιος. 

“Φοίτησε στο Ελληνόφωνο νηπιαγωγείο Προσηλίου, στο 5ο Δημοτικό Ξάνθης, στο 4ο Γυμνάσιο Ξάνθης και στο 3ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Ένα απέραντο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολείων. Ασφαλώς, τόσα και πολύ περισσότερα μόρια έγραψαν κι άλλα παιδιά και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Εδώ όμως υπάρχουν οι εξής ιδιαιτερότητες. 

Πρώτον η Σελμά αυτό το πέτυχε μόνη της, χωρίς βοήθεια και φροντιστήρια. Δεύτερον μιλάμε για ένα παιδί του οποίου η μητρική γλώσσα δεν είναι η Ελληνική αλλά η πομάκικη κι αυτό έκανε πολύ πιο δύσκολη την προσπάθεια της παρόλο που μιλάει άψογα ελληνικά” καταλήγει. 


Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال