Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολομού

Κοινοποίηση

Ξάνθη: Μοτοπορεία μνήμης για τους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολομού

Μοτοσικλετιστές από την Κύπρο, με τριάντα μοτοσικλέτες, θα ξεκινήσουν αύριο στις οκτώ το πρωί, από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκονται απόψε, για τις Καστανιές του Έβρου, πρώτο σταθμό της μηχανοκίνητης πορείας μνήμης με αφορμή τα εικοσιπέντε χρόνια από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού από όργανα του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου, στη Δερύνεια.

Την μοτοπορεία θα ακολουθούν και δύο αυτοκίνητα, σε ένα εκ των οποίων θα επιβαίνουν και η μητέρα του δολοφονημένου Τ. Ισαάκ, Τασούλα και η αδελφή του, Αναστασία.

Με συνθήματα , όπως, το “Δεν Ξεχνώ” και το “Η Μνήμη Τρέχει Ξανά” η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», η οποία και διοργανώνει τη μοτοπορεία , πραγματοποίησε απόψε εκδήλωση μνήμης, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου, με την παρουσία της μητέρας και της αδελφής του Τ. Ισαάκ, τιμώντας, εκτός από τη θυσία των Τ. Ισαάκ και Σ. Σολωμού και τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. 

Σκοπός της πορείας είναι η ανάδειξη των ευθυνών για τη δολοφονία των Ισαάκ και Σολωμού, καθώς και του αιτήματος σύλληψης των υπαιτίων.

“Είναι ένα οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης” δήλωσε εκ μέρους της πρωτοβουλίας, ο μοτοσικλετιστής Αλέκος Μιχαηλίδης και πρόσθεσε: “Να μεταφερθεί σε όλο τον ελληνισμό το αίτημα εκτέλεσης των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων, που παραμένουν ελεύθεροι στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου”.

Οι μοτοσικλετιστές, ξεκινώντας την αποψινή εκδήλωση, κράτησαν στα χέρια μια μεγάλη ελληνική σημαία μπροστά στο Λευκό Πύργο για να αναδείξουν “την ανάγκη ενότητας του ελληνισμού”, ενώ σκοπός τους είναι να περάσουν από τον  Έβρο και την Αλεξανδρούπολη, και διαδοχικά από τις πόλεις: Κομοτηνή, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα,  Μεσολόγγι, Ναύπλιο, Σπάρτη, Καλάβρυτα και από τον  Πειραιά, να μεταβούν στην Κρήτη.  

Στις 10 Ιουλίου θα βρίσκονται στην Αθήνα, για να επιστρέψουν στις 11 Ιουλίου στην Κύπρο, για να συμμετάσχουν στις 17 του μηνός σε μεγάλη εκδήλωση μνήμης στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα