Ξάνθη: Ο εκκλησιαστικός κόσμος αποχαιρετά τον Πέτρο Γεωργαντζή

Ξάνθη: Ο εκκλησιαστικός κόσμος αποχαιρετά τον Πέτρο Γεωργαντζή

Με βαθειά οδύνη πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημία του Θεολόγου Καθηγητή Πέτρου Γεωργαντζή.

Ο μακαριστός Καθηγητής ήταν άριστος Θεολόγος, εκλεκτός δάσκαλος και συνάδελφος και δεινός γνώστης της ιστορίας της Εκκλησίας της Θράκης. Συνέγραψε πλήθος μελετών, που όλες τους αποτελούν σημείο αναφοράς στα γράμματα του τόπου μας και πηγή έμπνευσης για τους νεότερους επιστήμονες.

Απέναντι στους νεότερους Θεολόγους καθηγητές ήταν πάντοτε υποστηρικτικός, ουσιαστικός βοηθός και φίλος.

Η μνήμη που μας αφήνει είναι αγαθή και η απώλειά του σημαντική. Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

Από  τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ν. Ξάνθης

Η Εκκλησιαστική Σχολή Ξάνθης αποχαιρετά με την κατ’ άνθρωπον οδύνη τον καθηγητή Πέτρο Γεωργαντζή. Ο σεβαστός καθηγητής ήταν ένας από τους πρώτους και εκλεκτούς αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, Θεολόγος καθηγητής με δόκιμη θητεία στη Μ.Ε., που έφθασε μέχρι τον βαθμό του Γενικού Επιθεωρητή.

Περισσότερο γνωστός είναι για το επιστημονικό ιστορικό του έργο για τη Θράκη και την Εκκλησία της Θράκης. Συγγραφέας δεκάδων επιστημονικών μονογραφιών, μελετών και άρθρων, ενέπνευσε νεότερους ιστορικούς και αφήνει βαριά παρακαταθήκη στην πνευματική δημιουργία του τόπου μας.

Ως Πρόεδρος επί πολλά έτη της Ενώσεως Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης παρείχε την αμέριστη υποστήριξή του και ανέλαβε αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά πρωτοβουλίες για την ενίσχυση τόσο της Σχολής όσο και της Βιβλιοθήκης της, με την προσφορά πολύτιμων βιβλίων.

Το έργο του θα παραμείνει ανεξίτηλο και η μνήμη του αιώνια. Προσευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει «εν σκηναίς δικαίων».

Από  το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.  

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال