Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Νέος σταθμός μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Ξάνθη


Με 6 νέους σταθμούς μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης εξοπλίζει η Περιφέρεια τις μεγάλες πόλεις της ΑΜΘ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, 6 καινούργιοι, σύγχρονοι σταθμοί μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης θα εγκατασταθούν σε επιλεγμένα σημεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Οι σταθμοί θα αποκτηθούν με πόρους από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, συνολικού ύψους 700.000 €, και θα εγκατασταθούν στον αστικό ιστό των μεγαλύτερων Δήμων της Περιφέρειας, δηλαδή στις πόλεις Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα καθώς και στην περιοχή της Νέας Καρβάλης, δεδομένης εκεί της ύπαρξης αυξημένων βιομηχανικών δραστηριοτήτων. Για την πόλη της Καβάλας, το έργο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του ήδη υπάρχοντος σταθμού μέτρησης.

Οι σταθμοί θα μετρούν τα αιωρούμενα σωματίδια και τις συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικών ρύπων και θα καταγράφουν τα δεδομένα των μετρήσεων εξασφαλίζοντας διαρκή έλεγχο της ποιότητας του αέρα και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για την έγκαιρη προστασία της δημόσιας υγείας.

Στις ίδιες θέσεις θα εγκατασταθούν και μετεωρολογικοί σταθμοί ενώ το έργο προβλέπει επίσης την προμήθεια φορητών αναλυτών καυσαερίων για την πραγματοποίηση ελέγχων σε κεντρικές εστίες θέρμανσης στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Δράμας, Ροδόπης και Έβρου.

Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη διάθεση των πόρων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Μέτιος μετέβη στην Καβάλα και είχε σύσκεψη για το θέμα στο Διοικητήριο με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέα Καραγιώργη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη, παρουσία του Προϊσταμένου της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας κ. Τάσου Παράσχου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Καβάλας κυρίας Κωνσταντινίδου.  

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.   

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα