Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Χρυσός» με Ολυμπιακό ρεκόρ στο Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος

Κοινοποίηση

«Χρυσός» με Ολυμπιακό ρεκόρ στο Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος

Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο Ολυμπιονίκης του απλού σκιφ στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στο Τόκιο και μάλιστα χρυσό, το οποίο είναι και το πρώτο χρυσό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Με χρόνο 6:40.45 και μία απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος έκανε και Ολυμπιακό ρεκόρ, καταρρίπτοντας αυτό του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016. Αυτό είναι το 4ο Ολυμπιακό μετάλλιο της ελληνικής κωπηλασίας στην Ιστορία και το 3ο στην ελληνική κωπηλασία ανδρών.

Το Eurosport ανήρτησε στους επίσημους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης την τελευταία κούρσα του «χρυσού» Στέφανου Ντούσκου στο απλό σκιφ της κωπηλασίας, στον τελικό, των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Ο 24χρονος Γιαννιώτης σκιφίστας χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας και 4ο στο σύνολο, το οποίο είναι και το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ιαπωνίας. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα