Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

5 Τρόποι να κάνεις το μικρό σου σπίτι πιο λειτουργικό

Κοινοποίηση

5 Τρόποι να κάνεις τον μικρό σου σπίτι πιο λειτουργικό

Μετακόμισες σε ένα μικρό σπίτι που πίστευες ότι θα σε βολέψει ; Τώρα που πέρασε λίγος καιρός μήπως οι ντουλάπες και τα ντουλάπια έχουν σχεδόν γεμίσει ; Ξέρουμε πως έχεις σκεφτεί αρκετούς τρόπους για να κάνεις λίγο χώρο και για άλλα πράγματα , με σκοπό να μην είναι τόσο στριμωγμένα, αλλά εμείς θα σου πούμε και άλλους. 

Τα παγκάκια δεν είναι μόνο για τα πάρκα

Έχεις σκεφτεί να αγοράσεις ένα παγκάκι αποθήκευσης για την είσοδο του σπιτιού σου ; Εννοείται πως δεν είναι σαν αυτά που καθόμαστε εκτός σπιτιού αλλά έχουν την ίδια ονομασία. Τα λεγόμενα bences τα οποία μπορείς να βρεις να διαθέτουν αποθηκευτικό χώρο και θα βοηθήσουν σίγουρα να βάλεις μέσα κάποια χειμωνιάτικα ρούχα, που δεν σου χρειάζονται το καλοκαίρι, και κάνουν την ντουλάπα σου να μην χωράει τίποτα παραπάνω.

Βρες επιπλέον χώρους αποθήκευσης 

Θα μπορούσες να επενδύσεις και σε άλλα έπιπλα αποθήκευσης, όπως είναι ας πούμε ένας καναπές στον οποίο μπορούν να χωρέσουν πολλά πράγματα. Πάρε την απόφαση και πούλησε τον παλιό σου καναπέ και δεν θα το μετανιώσεις.

Γίνε λάτρης του λευκού

Αν το σπίτι σου είναι μικρό άλλος ένας τρόπος να το κάνεις πιο λειτουργικό, τουλάχιστον οπτικά, είναι να επιλέξεις να το διακοσμήσεις με μια ανοιχτόχρωμη και ίδια, κατά προτίμηση, παλέτα χρωμάτων. Θα μπορούσες ας πούμε να βάψεις τους τοίχους λευκούς και να διαλέξεις μπεζ ή γκρι ανοιχτό χρώμα καναπέ. Τα χαλιά σαλονιού και τραπεζαρίας καλύτερα να είναι και αυτά σε ανοιχτή απόχρωση. Με αυτόν τον τρόπο τα δωμάτια θα φαίνονται πιο ευρύχωρα και δεν θα υπάρχουν έντονοι χρωματικοί διαχωρισμοί.

Σύνθεση σαλονιού is a Yes

Προσπάθησε να διαλέξεις για το σαλόνι σου μια σύνθεση που να λειτουργεί και να καλύπτει τέλεια όσο χώρο χρειάζεται και ταυτόχρονα σου προσφέρει και αρκετό αποθηκευτικό χώρο. Αν δεν βρίσκεις αυτό που χρειάζεσαι θα μπορούσες να το σχεδιάσεις και να το παραγγείλεις και από κάποιον ξυλουργό και έτσι θα είσαι εσύ που θα έχεις τον απόλυτο έλεγχο για τον χώρο σου.

Έχεις σκεφτεί το ράφι τουαλέτας; 

Αν τα προϊόντα  στο μπάνιο σου είναι αρκετά και δεν χωρούν στο ντουλάπι αποθήκευσης του , μην κάνεις υπομονή αφήνοντας τα πάνω στον νιπτήρα ή όπου αλλού τύχει. Επέλεξε ένα ράφι τριών ή τεσσάρων επιπέδων που θα το τοποθετήσεις πάνω από την τουαλέτα και μπορείς να το οργανώσεις με όμορφα κουτιά αποθήκευσης προϊόντων που χρειάζεσαι.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα