Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αυξήθηκαν οι περιπολίες στον Έβρο – Αναμένεται μεγάλο μεταναστευτικό κύμα

Κοινοποίηση

Αυξήθηκαν οι περιπολίες στον Έβρο – Αναμένεται μεγάλο μεταναστευτικό κύμα


ΣΥΝΟΡΑ
: Στη σκιά των πρόσφατων εξελίξεων στο Αφγανιστάν, με την κυριαρχία των Ταλιμπάν, οι Ελληνικές Αρχές στα σύνορα του Έβρου παραμένουν σε έντονη επιφυλακή, καθώς αναμένεται μεγάλο μεταναστευτικό κύμα Αφγανών. 

Τις τελευταίες ώρες έχουν αυξηθεί οι περιπολίες Στρατού και Αστυνομίας, τόσο οι πεζές όσο και οι περιπολίες μέσα στο ποτάμι, στον Έβρο, με τις Αρχές να βρίσκονται σε συναγερμό αν και όπως επισημαίνεται μέχρι στιγμής δεν καταγράφεται σημαντική άνοδος των μεταναστευτικών ροών. 

Ωστόσο αυτό που ανησυχεί τις Αρχές είναι πως εκτός από τους πρόσφυγες που εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, αναζητώντας καταφύγιο σε ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, προς την Ε.Ε. αναμένεται να κατευθυνθούν και Αφγανοί που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία και πλέον δεν σκοπεύουν να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. 

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη συνεδρίασε εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ όπου και συζητήθηκε ο σχεδιασμός τόσο σε ευρωπαϊκό και σε διμερές όσο και σε εθνικό επίπεδο για την ανάγκη προστασίας των συνόρων και την αποφυγή μιας νέας ανθρωπιστικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται οι φωνές για περαιτέρω θωράκιση των συνόρων του Έβρου αλλά και ευρύτερα της Θράκης, με την πρόσληψη συνοριακών φυλάκων. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα