Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απειλείται από τις πυρκαγιές η Αρχαία Ολυμπία

Κοινοποίηση

Απειλείται από τις πυρκαγιές η Αρχαία Ολυμπία

Η Αρχαία Ολυμπία, η περιοχή στην οποία γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, απειλείται από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κοντινή περιοχή, αναγκάζοντας τις Αρχές να απομακρύνουν όλους τους κατοίκους για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά ανάγκασε τις Αρχές να εκκενώσουν τους οικισμούς: Μιράκα, Πελόπιο, Πλάτανο, Κοσκινά, Μάγειρα, Κλαδέο, Καυκανιά και Χελιδόνι

95 πυροσβέστες και 31 πυροσβεστικά οχήματα με 4 επίγειες ομάδες δίνουν μάχη με τη φωτιά, με τη συνδρομή 4 αεροσκαφών και 2 ελικοπτέρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, απαγορεύεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης-Πύργου από το 124ο χλμ. Έως το 130ο χλμ.

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρέθηκαν στην περιοχή το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού «το σύστημα πυροπροστασίας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας δουλεύει κανονικά, ενώ η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία είναι σε απόλυτο συντονισμό και ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες», τονίζοντας ταυτόχρονα, πως «ό,τι είναι δυνατόν να γίνει για την προστασία του μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας και του αρχαιολογικού χώρου από τη φωτιά, γίνεται».

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα