Λευκοπελαργός από τη Γενισέα στις Φέρες του Έβρου


Στις 19 Ιουλίου, σε χωράφια έξω από τις Φέρες παρατηρήθηκε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης ένας δακτυλιωμένος Λευκοπελαργός. Το συγκεκριμένο πουλί είχε δακτυλιωθεί πριν από δύο χρόνια σαν νεοσσός, στη Γενισέα Ξάνθης.

Ο συγκεκριμένος Λευκοπελαργός παρατηρείται για πρώτη φορά στην περιοχή και επίσης είναι η πρώτη επίσημη καταγραφή μετά τη δακτυλίωσή του.

Για τη δακτυλίωσή του χρησιμοποιήθηκαν τα ειδικά δακτυλίδια τύπου ELSA τα οποία είναι πλαστικά, διαρκούν εφ' όρου ζωής και δίνουν τη δυνατότητα παρατήρησης από απόσταση με κιάλια ή τηλεσκόπιο. Το κάθε δαχτυλίδι έχει μοναδικό αριθμό και τον κωδικό της χώρας, έτσι ώστε αν ένας πελαργός παρατηρηθεί ακόμα και σε κάποια άλλη χώρα, μπορεί να γίνει γνωστή η ταυτότητά του και  πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις, την ηλικία του, κλπ

Ο Φορέας Διαχείρισης παρακολουθεί τους Πελαργούς της ευρύτερης περιοχής του Δέλτα Έβρου, με καταγραφές, δαχτυλίδια και πομπούς για πάνω από δεκαπέντε χρόνια (από το 2004 που έγινε η πρώτη Απογραφή μέχρι και σήμερα).

Επειδή βρισκόμαστε σε μια περίοδο με έντονες μετακινήσεις μεγάλων ομάδων πελαργών όποιος κάτοικος της περιοχής εντοπίσει κάποιο δακτυλιωμένο πουλί, μπορεί να αναφέρει την παρατήρησή του στο Φορέα Διαχείρισης.

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال