Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Αποθεώθηκαν οι «γενναίοι» της Σλοβακίας που βοήθησαν την Ελλάδα

Κοινοποίηση

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξε η Σλοβακία στους πυροσβέστες που έδωσαν μάχη στα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας και επέστρεψαν στην χώρα τους. 

Ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Έντουαρντ Χέγκερ παρέδωσε αναμνηστικές ευχαριστήριες επιστολές στους πυροσβέστες, οι οποίοι επίσης έλαβαν και παράσημο ανδρείας για την πράξη τους. 

“Ήρθα εκ μέρους όλων των πολιτών της Σλοβακικής δημοκρατίας για να καλωσορίσω τους Σλοβάκους ήρωες, οι οποίοι με την ταπεινότητα, το θάρρος και τον υψηλό επαγγελματισμό τους έδειξαν σε όλο τον κόσμο ποια είναι η Σλοβακία” τόνισε ο Πρωθυπουργός. 

Η Ζουζάνα Τσαπούτοβα, Πρόεδρος της Σλοβακίας, έσπευσε να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες που συνέδραμαν καθοριστικά στο έργο της κατάσβεσης, τονίζοντας πως πρόκειται για μια πράξη αμοιβαία αλληλεγγύης στη μάχη απέναντι στην κλιματική αλλαγή. 

“Ευχαρίστησα τους γενναίους πυροσβέστες της Σλοβακίας που βοήθησαν στην καταπολέμηση των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών στην Ελλάδα. Η ετοιμότητα να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον είναι αυτό που κάνει την ΕΕ ισχυρότερη. Η Κλιματική Κρίση είναι μια πραγματικότητα που μας ταλαιπωρεί όλους” τόνισε η ίδια. 

“Οι Σλοβάκοι πυροσβέστες έγιναν σύμβολο επαγγελματισμού και γενναιοδωρίας. Η αποστολή τους στην Ελλάδα ήταν μια μεγάλη επαγγελματική πρόκληση για καθέναν από αυτούς. Αντιμετώπιζαν μια φωτιά πρωτόγνωρων διαστάσεων. Εκτός από τον επαγγελματισμό, έδειξαν επίσης θάρρος, ενσυναίσθηση, αλληλεγγύη και, κυρίως, ικανότητα συνεργασίας. Σαν χώρα νιώσαμε περήφανοι” συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Σλοβακίας.  

Η πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Αθήνα, Ιβέτα Χρίκοβα, έσπευσε και αυτή με τη σειρά της να ευχαριστήσει τους πυροσβέστες τονίζοντας πως “μετά από 7 ημέρες οι πυροσβέστες από την Σλοβακία φεύγουν από την Ελλάδα. Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτούς”. 

Η Σλοβακία ήταν από τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα, στέλνοντας 75 πυροσβέστες και 30 οχήματα

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα