Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής στην Ελλάδα

Δορυφορικές εικόνες απο τον δορυφόρο Aqua MODIS της NASA το απόγευμα της Παρασκευής 06/08 αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής που εκτυλίσσεται στην χώρα λόγω των πολλαπλών μεγάλων δασικών πυρκαγιών κυρίως στην κεντρική και νότια Ελλάδα. 

Οι δορυφορικές λήψεις δείχνουν τις μεγάλες εκτάσεις των πύρινων μετώπων και εκτεταμένες ζώνες καπνού να εκτείνονται προς τα ανατολικά πάνω από το Αιγαίο ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης των δυτικών ανέμων τις τελευταίες ώρες σε μεγάλο βάθος της τροπόσφαιρας.

Πυροσβέστες από Ισραήλ και Ουκρανία 

Στη μάχη της κατάσβεσης των πυρκαγιών που πλήττουν την Ελλάδα μπαίνουν και πυροσβέστες από το Ισραήλ και την Ουκρανία, που έρχονται να προστεθούν στις πυροσβεστικές δυνάμεις 7 χωρών που έχουν στείλει ενισχύσεις στην χώρα. 

Το Ισραήλ έστειλε 16 πυροσβέστες για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης ενώ η Ουκρανία 120 πυροσβέστες. 

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «οι φοβερές εικόνες που είδαμε τις τελευταίες ημέρες δεν άφησαν κανέναν Ισραηλινό αδιάφορο για τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

«Το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας φιλικά και με αγάπη για τη χώρα και τον λαό της. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα, οι καρδιές μας και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που είναι μέσα στις φλόγες και στους πυροσβέστες που προσπαθούν αδιάκοπα να κατασβέσουν τις φωτιές. Είμαστε μαζί ένα μέτωπο» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Ακολουθήστε το XanthiNea.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα της Ξάνθης και όλες τις ειδήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα